Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase povești de dragoste din istorie

Dragostea adevărată este mai puternică decât orice altceva pe lume.

Dragostea a fost mereu un subiect care a atras atenția atât oamenilor de rând, cât și artiștilor care s-au folosit de unele dintre cele mai frumoase povești de iubire pentru a crea opere memorabile.

Cinematografia abundă de povești de dragoste neîmpărtășite, de aventuri amoroase care se sfârșesc tragic și de cupluri care luptă, de cele mai multe ori în zadar, pentru iubirea lor. Nora Roberts, Danielle Steel și Nicholas Sparks sunt doar câțiva dintre scriitorii care și-au concentrat atenția asupra iubirii și au scris carti de dragoste, care au captat atenția a milioane de cititori. Multe dintre aceste povești au fost ecranizate. Altele au ajuns spectacole de teatru.

Iubirea este, așadar, un subiect care își găsește întotdeauna publicul. Sunt câteva povești de dragoste care au trecut proba timpului și au devenit cunoscute pe plan mondial, fiind simboluri ale iubirii eterne. Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva dintre cele mai frumoase povești de dragoste din istorie.

Citește și:

Romeo și Julieta

Una dintre cele mai cunoscute povești de dragoste este cea dintre Romeo și Julieta. De-a lungul timpului, ea a devenit o definiție a iubirii adevărate. Poetul și dramaturgul William Shakespeare este cel care a adus în fața publicului povestea dintre cei doi tineri. Se întâmpla în jurul anului 1590. Însă, există mai multe teorii legate de originea acestei povești. Una dintre ele sugerează faptul că tragedia „Romeo și Julieta“, scrisă de Shakespeare, nu e decât o adaptare a poemului lui Ovidiu, „Pyramus şi Thisbe“. Indiferent de originea acestei povești de dragoste, Romeo și Julieta au devenit simboluri pentru iubirea adevărată, iar dragostea și frământările lor au reprezentat surse de inspirație pentru scriitori, cineaști, muzicieni și dramaturgi din întreaga lume.

Citește și:

Marc Antoniu și Cleopatra

Povestea de dragoste dintre aceste două personaje istorice a fost dramatizată de William Shakespeare și este încă pusă în scenă în marile teatre ale lumii. Relația dintre Cleopatra, ultima regină a Egiptului, şi generalul Marc Antoniu este consideră un adevărat test al iubirii. Cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere și s-au căsătorit. Relația dintre ei a făcut ca Egiptul să fie mai puternic, însă acest lucru i-a indignat pe romani. Se spune că, în timpul unei bătălii împotriva Imperiul Roman, Marc Antoniu a primit știri false în legătură cu moartea Cleopatrei și s-a înjunghiat. Când ea a aflat, și-a pus capăt vieții. Cei doi ar fi înmormântați împreună, însă locul rămâne în continuare necunoscut. Povestea lor de dragoste a fost transpusă în numeroase filme.

Citește și:

Tristan și Isolda

Povestea de dragoste dintre Tristan și Isolda a fost spusă de nenumărate ori. Are loc în vremuri medievale, în timpul domniei regelui Arthur. Isolda era fiica regelui Irlandei și îi era promisă regelui Mark din Cornwall. El l-a trimis pe nepotul său, Tristan, în Irlanda, pentru a o escorta pe Isolda. În timpul călătoriei, cei doi s-au îndrăgostit. Cu toate acestea, Isolda s-a căsătorit cu Mark, însă a continuat povestea de dragoste cu Tristan. Când regele a aflat despre aventura lor, l-a expulzat pe Tristan din Cornwall. Ajuns în Brittany, Tristan a cunoscut o altă femeie și s-a căsătorit cu ea, însă i-a rămas fidel Isoldei. După un timp, s-a îmbolnăvit și a chemat-o pe Isolda, în speranța că dragostea ei îl va vindeca. Însă, moare înainte ca ea să ajungă. Nu după mult timp, Isolda îl urmează, fiind sfâșiată de durerea pierderii persoanei iubite. Multe variante ale acestei povești au fost scrise de-a lungul timpului, iar cinematografia a profitat din plin de iubirea veșnică dintre cei doi.

Citește și:

Bonnie și Clyde

Bonnie Parker și Clyde Barrow se numără printre cei mai cunoscuți gangsteri din istoria americană. Deși în timpul Marii crize economice, povestea lor nu era văzută ca fiind una romantică, Bonnie și Clyde reprezintă astăzi unul dintre cele mai cunoscute cupluri din istorie. Se crede că cei doi s-au întâlnit undeva în jurul anului 1930 și s-au îndrăgostit la prima vedere. Clyde era încă de atunci căutat de poliție, însă acest lucru nu a deranjat-o pe Bonnie. I s-a alăturat aventurilor primejdioase și au rămas împreună până la final. Au fost uciși după ce asupra mașinii lor s-au tras 187 de gloanțe. La înmormântarea lor au participat mii de persoane, iar notorietatea lor a crescut considerabil după apariția filmului „Bonnie și Clyde“, regizat de Arthur Penn.

Citește și:

Poveștile îndrăgostiților care au crezut unul în celălalt și în dragostea lor, chiar dacă toată lumea se împotrivea, încă ne inspiră și, adesea, ne întristează. O analiză atentă a marilor iubiri din istorie arată că majoritatea îndrăgostiților au avut un sfârșit tragic. Cu toate acestea, ne-au arătat că dragostea adevărată este mai puternică decât orice altceva pe lume.

Sursă foto: Dmytro Voinalovych/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.