Plictiseala în relație: de ce apare și cum o putem depăși?

Plictiseala în relație: de ce apare și cum o putem depăși?

Relațiile lungi traversează mai multe provocări, iar una dintre cele mai mari este reprezentată de rutină. Majoritatea cuplurilor experimentează, la un moment dat, senzația de plictiseală în relație. Dar de ce se instalează monotonia în cuplu și ce putem face pentru a readuce la viață relația?

Fiecare cuplu are rutina sa, însă este bine să existe un echilibru între distracție, spontaneitate și rutină. Cu alte cuvinte este în regulă să avem tabieturile noastre în relație, dar, din când în când, e bine să facem loc noului și neprevăzutului.

Capcane care conduc la instalarea monotoniei în cuplu și cum le putem depăși

Comunicarea excesivă și mai puțin eficientă - ai grijă de energia relației

Aatunci când avem tendința de a povesti partenerului de viață toate nimicurile din viața noastră, iar peste acestea adăugăm și frustrările, momentele neplăcute din zi, un ton morocănos și „lamentările”, aducem de fapt energii negative în cuplu. Celălalt este lângă noi să ne susțină, dar poate ar fi mai bine să îi cerem ajutorul atunci când avem cu adevărat nevoie. Pentru oricine este greu să asculte mereu o persoană care se tot plânge, chiar și noi înșine ne tolerăm uneori cu greutate propriile gânduri și ne acuzăm că ne plângem prea mult în loc să acționăm. Așadar, atenție la subiectele de discuție din cuplu. În plus, și liniștea are rostul sau într-o relație.

Tendința de renunțare la romantism - ieși din zona de confort

Altfel spus devenim prea comozi, începând de la aspectul fizic și culminând cu acțiunile în doi. Măcar săptămânal plănuiți acțiuni romantice, un timp de calitate petrecut în doi, o mică supriză, de orice fel, pentru partenerul de viață.

Micile minciuni sau omisiuni – comunică sincer

Micile minciuni pot crește neîncrederea din cuplu, iar evitarea de a spune ceea ce simțim sau dorim poate conduce la rupturi în comunicare. Celălalt nu ne poate citi gândurile, de aceea comunicarea sinceră și adoptarea unui ton blând poate ajuta enorm în restabilirea conexiunii în cuplu.

Relația e monotonă pentru că și viața ta a devenit astfel

Atunci când în viața noastră personală intervine rutina și toate zilele trec la fel, riscul de a transpune monotonia și în relația de cuplu devine mare, căci și în raport cu partenerul de viață vom tinde să facem mereu aceleași și aceleași lucruri. Când realizați că ați ajuns într-o astfel de situație, reevaluați dacă există loc de schimbare atât în viața personală, cât mai ales în relație, unde puteți aduce puțină noutate prin mici surprize, ieșiri de weekend sau activități plăcute în doi, pe care nu le-ați mai realizat de mult.

Alegerea... greșită și sinceritatea față de propriile nevoi emoționale

Această situație apare atunci când ne-am avântat în relație din alte motive decât acela că partenerul de viață ne-a atras cu adevărat. Fie ați intrat în relație din dorința de a vindeca rănile după plecarea fostului partener, fie fugeați de singurătate sau efectiv aveați alte nevoi și persoana care vă stă acum alături v-a apărut în drum. În aceste situații monotonia în relație va apărea dacă nu gășiți în partener ceea ce căutați cu adevărat, valorile de cuplu care vă reprezintă și în funcție de care ar fi trebuit să acceptați un partener în viața voastră. Așadar, în această situație, relația se poate duce spre ruptură.

Foto articol: De la pink panda/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri