Setari Cookie-uri

Este adevărat că trebuie să te iubești pe tine însăți înainte de a iubi pe altcineva?

NU! Iată de ce! Ideea că trebuie să te iubești pe deplin pe tine înainte de a iubi pe altcineva nu este adevărată. Aceasta este mai degrabă un zid pe care îl ascundem în spate deoarece ne este frică să mai iubim... și să mai suferim.

Să te iubești pe tine nu vine cu un certificat... cu un examen și o diplomă pe care o iei la finalul unui capitol al vieții tale. Să te iubești pe tine este un proces ce se desfășoară pe parcursul întregii vieți.

Ca orice relație, relația cu tine însăți este importantă și necesită să fie hrănită zilnic. Aceasta se schimbă pe măsură ce tu te schimbi, pe măsură ce se schimbă circumstanțele tale și pe măsură ce oamenii din jurul tău se schimbă.

Așadar, oricât de mult ai lucrat asupra ta sau cât de departe ai ajuns în viață, există zile în care nu te vei iubi din cauza multor alți factor. S-ar putea să fii mai amabilă cu tine însăți. S-ar putea să nu te mai urăști. Însă cu toții avem zile mai puțin frumoase. Cu toții trăim cu demonii noștri într-o anumită măsură. Cu toții avem poveștile noastre. Iar poveștile noastre au provocat amprente și credințe false. Au lăsat cicatrici adânci.

Citește și:

Ce trebuie să faci, în schimb?

Învață să vezi iubirea de sine ca pe o acțiune pe care să o ai în viața ta de zi cu zi și în alegerile pe care le faci clipă de clipă - de la ce trebuie să mănânci, la cine ești, pe cine iubești și care sunt oamenii în jurul cărora îți petreci timpul. Iubește-te continuu. Pentru totdeauna. Până când vei muri.

Nu trebuie să fii o anumită persoană sau să aștepți să ajungi într-un anumit loc în viața ta pentru a intra într-o relație.

Ce contează cel mai mult atunci când intri într-o relație este să îți placă de tine. Acest sentiment trebuie să fie unul constant.

În momentul în care ajungi într-un loc în care îți place de tine, acțiunea de a te iubi va veni mai natural. Vei știi de ce ai nevoie pentru a fi fericită. Nu vei tolera comportamente care nu îți plac de la cei din juurl tău. Vei căuta mai puțină aprobare. Nu îți va mai fi frică să fii singură. Relațiile cu oamenii din jurul tău vor fi mai reale, mai sincere, mai mature. Vei fi mai blandă cu tine însăți, mai iertătoare. Vei crede că meriți mai mult, mai bine, mai diferit. Vei înceta să mai încalci promisiunile pe care le-ai făcut pentru tine. Iar relația cu tine însăți se va îmbunătăți considerabil.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.