Setari Cookie-uri

Draga mea, protejează-ți sufletul. Relațiile toxice schimbă modul în care vezi și simți iubirea

Relațiile toxice vor schimba modul în care vezi dragostea. Vor estompa liniile dintre bine și rău, dintre acceptabil și inacceptabil.

Când ești într-o relație toxică prea mult timp, vei raționaliza fiecare lucru mărunt care nu merge bine. Vei răsuci realitatea astfel încât să se potrivească poveștii tale. S-ar putea să crezi chiar și că gelozia este drăguță. S-ar putea să te gândești la țipete ca la un mod normal, natural de comunicare. S-ar putea să încerci să te convingi că este un lucru bun că el te verifică non stop - spunându-ți că îi pasă foarte mult de tine.

Când ești într-o relație toxică prea mult timp, te gândești la lucrurile greșite că fiind romantice. Presupui că este normal să ai mai multe zile rele decât zile bune. Te obișnuiești atât de mult cu argumentele încât devii chiar suspectă când el îți cumpără flori sau când te invită în oraș... și crezi că a făcut ceva rău (și nu că vrea să te răsfețe).

Citește și:

Când ești într-o relație toxică prea mult timp, devii cinică. Auzi sfaturi despre modul în care relațiile ar trebui să fie, despre egalitatea dintre parteneri și despre cum el ar trebui să aibă mai multă încredere în tine - însă nu le accepți și îți spui că sunt tâmpenii. Îți spui că acestea sunt lucruri pe care doar oamenii care nu sunt într-o relație serioasă le gândesc.

Când ești într-o relație toxică prea mult timp, nu mai impui limite. Îi permiți persoanei de lângă tine să facă tot ce își dorește și să se comporte așa cum îți spuneai că nu vei permite niciodată... să facă lucruri pe care nu le suportai în trecut. Cobori barierele din ce în ce mai jos. Îți spui că faci toate astea pentru iubire... că sunt importante compromisurile. Îți spui că iubirea este muncă grea. Îți spui că ești o luptătoare care nu va renunța niciodată la persoana pe care o iubește. Îți spui că face ce trebuie să faci. Nici nu îți dai seama că te minți.

Citește și:

Când ești într-o relație toxică prea mult timp, ajungi să îți dezvolți trăsături toxice. Încerci să controlezi, să verifici, să flirtezi inofensiv cu colegii de muncă fără să îți dai seama că faci ceva greșit. S-ar putea să te simți justificată în acțiunile tale deoarece nu faci nimic mai rău decât a făcut bărbatul cu care ești. În comparație cu el, tu ești o sfântă. Nu are dreptul să se plângă. Nu când a acționat așa cum a acționat.

Când ești într-o relație toxică prea mult timp, ajungi să pierzi legătură cu tine. Pierzi legătură cu standardele tale. Pierzi legătură cu realitatea.

Când ești într-o relație toxică, vezi altfel dragostea. Crezi că lupta constantă este normală. Că minciuna este normală. Crezi că acesta este modul la care toate relațiile ajung după ceva timp. Crezi că nu poți avea altceva.

Citește și:

foto main mentalmind, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.