Setari Cookie-uri

3 Semne că te afli într-o relație toxică și ce să faci pentru a îți proteja sufletul 

Ia-ți un moment și pune-ți această întrebare. Este una dintre cele mai importante întrebări: "Știu cum arată o relație toxică?"

Cu cât relația durează mai mult, cu atât are mai multe urcușuri și coborâșuri. Acesta este un lucru normal, însă este foarte important să fii conștientă de anumite comportamente negative ale partenerului de cuplu cu care este posibil să te confrunți astfel încât să te ferești de efectele lor toxice.

Ia-ți un moment și pune-ți această întrebare. Este una dintre cele mai importante întrebări: "Știu cum arată o relație toxică?"

Acum imaginează-ți de cât de multă durere te puteai scuti dacă știai răspunsul la această întrebare mai în profunzime. Ai fi putut face câteva schimbări înainte de a fi prea târziu, înainte ca relația să ajungă să te pună la pământ.

Continuă să citești pentru a descoperi care sunt cele mai comune semne ale relațiilor toxice și cum le poți face față:

Citește și:

1. Partenerul de cuplu te controlează

Oamenii care controlează simt nevoia să fie responsabili de toate și ajung să manipuleze tot ce îi înconjoară. Dacă simți că ai nevoie să îi ceri permisiunea pentru lucruri simple precum întâlnirea cu alți prieteni, atunci acesta este clar un semn că partenerul tău te controlează.

Ce ai de făcut:

Acest obicei toxic este, de fapt, o reacție la anxietate, gelozie și nesiguranță. Poți încerca să îl ajuți să se simtă în siguranță vorbind deschis despre comportamentul pe care îl are. Dacă recunoaște ce se întâmplă și știe că poate avea încredere deplină în tine, atunci există speranță pentru salvarea relației.

2. Partenerul de cuplu te face să nu ai încredere în tine

Citește și:

După o conversație cu partenerul tău, te simți adesea o persoană oribilă? Dacă da, poate că ar fi timpul să începi să fii mai atentă la modul în care acesta vorbește cu tine.

Dacă te critică și te face să îți fie rușine cu tine, atunci acesta este un semn clar că vrea să nu ai încredere în tine și să nu îți dai seama ce om minunat ești. Un astfel de comportament distruge relațiile. În loc să te ajute să te simți inclusă în relație, să te susțină necondiționat, să te sprijine și să creadă în tine, te face să te simți singură și izolată, fără nicio putere.

Ce ai de făcut:

Oamenii cu un astfel de obicei o fac pentru a se simți mai bine cu ei înșiși. Dacă te simți rănită din cauza comentariilor făcute de partenerul tău, este important să reevaluezi dacă această relație este ce ai nevoie. Tu ai nevoie de o persoană în care poți avea încredere, care să îți ofere iubire necondiționată, nu de una care îți frânge aripile și nu crede în tine.

Citește și:

Vorbește cu partenerul tău și dacă nu este dispus să asculte sau să încerce să înțeleagă modul în care te afectează comportamentul lui, atunci cel mai bine ar fi să te distanțezi de el.

3. Partenerul de cuplu are un comportament pasiv - agresiv

Ai fost vreodată într-o situație în care ți-ai rugat patenerul să facă ceva pentru tine, el a acceptat, însă când a făcut-o a fost într-un mod neplăcut? În care părea că opune rezistență? Că nu vrea să facă acel lucru și se plângea non stop de ce i-ai cerut? Acesta este un comportament pasiv - agresiv. Este ca atunci când întrebi pe cineva ce are și răspunsul este "Nimic", însă apoi nu mai vorbește cu tine deloc.

Ce ai de făcut:

Oamenii pasiv - agresivi nu știu cum să comunice în mod clar sentimetele lor. De multe ori se așteaptă să le citești mintea și să știi deja prin ce trec. Motivul pentru care au atât de multe probleme în a fi deschiși și sinceri este simplu: le este frică să nu îi dezamăgească pe ceilalți. Sunt îngrijorați că dacă spun "Nu", risc să piardă oamenii dragi.

Citește și:

Așadar, ei preferă să accepte să facă ceva chiar dacă nu vor să facă. Cheia aici este să îți ajuți partenerul să se simtă în siguranță în preajma ta astfel încât să fie sincer cu privire la modul în care se simte cu adevărat.

foto main Viktoriia_P, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.