Setari Cookie-uri

Mi-a frânt inima, dar m-a învățat aceste lucruri importante despre iubire

Lecții simple, dar importante pe care le poți învăța dintr-o despărțire.

Despărțirea nu este niciodată un lucru ușor de făcut. Deși există câteva lecții pe care le poți învăța dintr-o despărțire, aceasta poate fi totuși o experiență foarte dificilă. Când relația ta s-a încheiat oficial, cel mai probabil te-ai tot gândit la timpul pe care l-ai pierdut sau la modul în care ți-ai dori să fi făcut lucrurile diferit. Însă, în loc să te gândești la ce ar fi trebuit să faci, încearcă să te gândești la lecțiile pe care le-ai învățat din acea relație și, cel mai important, găsește puterea de a merge mai departe.

Iată cele mai importante lecții pe care le înveți în momentul în care o relație de iubire se încheie:

1. Fericirea și validarea ta vin din interior... acestea nu vin niciodată cu o persoană

Citește și:

Nu ai nevoie de o relație pentru a fi fericită cu tine însăți. Deși îți este greu să înțelegi acest lucru acum, viața are atâtea surprize pentru tine (relația este doar una dintre acestea). Să înveți să te pui pe primul loc este mai important decât să fii cu cineva care nu te respectă doar pentru că îți este teamă să fii singură. Fericirea este o stare de împlinire internă, ea nu este rezultatul unor evenimente externe.

2. Din păcate, o relație nu rezistă doar cu iubire

Dragostea nu este suficientă pentru ca o relație să dureze. Oricât de mult ne-am dori ca fiecare relație să fie un basm, în viața reală lucrurile stau complet diferit. Când vine vorba de iubire, este nevoie de mult mai mult decât să ne uităm profund în ochii celui de lângă noi și să spunem "Te iubesc". Partenerul ar trebui să fie dedicat, plin de compasiune, de încredere. El ar trebui să fie jumătatea ta, partenerul tău. Iar când aceste lucruri nu se întâmplă, atunci dragostea nu este suficientă.

Citește și:

3. Nu poți (și nici nu trebuie) să schimbi pe cineva

S-ar putea să fie greu de recunoscut, însă nu există nicio modalitate de a schimba o persoană - chiar și atunci când vine vorba despre partenerul de cuplu. Pentru ca o persoană să se schimbe cu adevărat, ar trebui să încerce să facă asta pentru ea însăși - niciodată pentru altcineva.

4. Să nu uiți niciodată ce îți dorești și ce nu îți dorești într-o relație

O altă lecție minunată pe care o înveți după despărțire este să îți dai seama ce vrei și ce nu vrei de la următoarea ta relație. De aceea este foarte important să îți iei timpul necesar și să îți evaluezi cu adevărat relația din trecut pentru a vedea ce ți-a plăcut la ea și ce ți-ai dori să fie diferit.

5. Nicio relație nu este timpul pierdut

Citește și:

Orice ai face, nu privi relația încheiată ca pe un eșec. Indiferent de cât timp ați fost împreună, nu crede că ți-ai pierdut timpul cu acea persoană. A existat un motiv pentru care ea a venit în viața ta. Acceptă acest timp și adaugă-l la amintirile tale frumoase. Chiar dacă acum te simți tristă, în timp vei privi înapoi și vei simți că totul s-a întâmplat dintr-un motiv. De aceea este important să nu porți pică, să nu urăști, să accepți trecutul și să mergi mai departe cu viața ta. Prețuiește tot ce ai trăit și vei fi o persoană mai puternică datorită acestui lucru.

foto main bruniewska, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.