Setari Cookie-uri

De ce este mai ușor să iubești pe altcineva decât să te iubești pe tine însăți?

De ce este atât de ușor să te îndrăgostești de o persoană necunoscută și să îi oferi sufletul tău... decât să te iubești pe tine însăți? Să te pui pe primul loc? Să încerci să te faci fericită? Să ai grijă de inima ta?

Este mai ușor să iubești pe altcineva decât să te iubești pe tine însăți... pentru că nu este același tip de iubire pe care îl oferi în aceste două situații.

Să iubești pe altcineva este destul de ușor dacă nu știi prea multe despre persoana respectivă pentru că ai tendința de a completa părțile ei lipsă cu fanteziile tale despre cine este și despre ce ar putea fi. Nu știi, dar ceva te face să îi oferi iubire necondiționată, iar noi nu atribuim trăsături negative oamenilor de care ne îndrăgostim și lucrurilor care ne plac.

Să te iubești pe tine însăți este un lucru destul de complicat. Foate diferit de a iubi pe altcineva - mai ales dacă vorbim despre o persoană nouă, alături de care te simți bine, care încearcă să îți arate doar părțile ei bune și care ti se pare interesantă cu fiecare zi care trece.

Citește și:

Când vine vorba despre relația pe care o ai cu tine însăți... aici este o întreagă poveste lungă pe ani de zile. O adevărată istorie a lucrurilor pe care nu doar că tu le știi, însă le știi mai bine decât oricine altcineva. Știi lucrurile mai puțin frumoase despre tine, acele lucruri mărunte care sunt rușinoase, chiar păcătoase. Îți cunoști propriile prejudecăți mărunte, ura și ranchiuna. Îți cunoști toate gândurile.Ești conștientă de acele momente în care ai făcut lucruri mai puțin onorabile.

Cum ar trebui să iubești pe cineva pe care îl cunoști fără perdea? Care are nu doar calități, ci și defecte? Care nu trăiește viața la care visai tu?

Răspunsul este unul simplu: prin iertare. Prin renunțare la mândrie. Prin renunțare la atitudinea și ideea că ești diferită. Prin acceptarea trecutului și a faptului că oamenii au diverse povești pe care nimeni nu le știe. Prin acceptarea propriei persoane - cu bune și cu rele, cu calități și defecte, cu momente frumoase și mai puțin frumoase, cu lupte câștigate și dezamăgiri adunate. Cu tot ce ești.

Citește și:

Dacă poți învăța să te ierți pentru toate greșelile făcute, pentru acele lucruri mărunte pe care le-ai făcut și acum le regreți, poți începe să apreciezi lucrurile bune pe care le-ai făcut și pe care ești capabilă să le faci. Dacă poți scăpa de mândrie, te poți vedea așa cum ești cu adevărat. Dacă poți schimba "Sunt diferită" în "Sunt un alt suflet care are nevoie de iubire și înțelegere la fel ca toți oamenii de pe acest pământ", atunci poți să te accepți și să începi această călătorie către iubirea de sine.

Un singur sfat: nu încerca să te iubești așa cum ești acum pentru că acum ești în formare și cu siguranță simți că trebuie să faci câteva schimbări la tine însăți. Încearcă să iubești persoana care ai fost în trecut, să accepți acel suflet cu greșelile făcute și treptat vei reuși să te iubești pe tine însăți din prezent. Timpul dintre cine ai fost și cine ești se va scurta încet, dar sigur, până într-o zi când te vei privi în oglindă și îți vei spune "Sunt mândră de mine!"

Citește și:

foto main Iaroslava Daragan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.