Setari Cookie-uri

Viața de cuplu: 3 trucuri utile pentru a condimenta relația sexuală

Când vine vorba de relația sexuală, totul se răsfrânge în numere. Astfel, doar 60% dintre americani sunt mulțumiți de viața lor sexuală

Păstrarea unei relații de lungă durată reprezintă o provocare în viața fiecărui cuplu, deoarece, la un moment dat, monotonia își poate face simțită prezența între doi indivizi. Psihologii sunt de părere că, pe măsură ce un cuplu petrece mai mult timp împreună, elementul de mister și dorință își pierde din intensitate. Astfel, dinamica relației se schimbă progresiv. Totodată, termenul normal nu poate fi definit atunci când ne referim la calitatea sau cantitatea sexului într-un cuplu, deoarece acest aspect este dictat, în totalitate, de preferințele și dorințele persoanelor implicate.

Așadar, construiți împreună propriul normal. Astfel, dacă relația sexuală a ajuns într-un impas, încercați următoarele metode.

Citește și:

Împărtășiți-vă fanteziile sexuale

O metodă inedită prin care puteți comunica deschis asupra dorințelor și așteptărilor privind relația sexuală, este împărtășirea fanteziilor pe care vrei să le încercați. Dacă ești timid în exprimarea directă a ideilor, ce ar fi să transformați conversația într-un joc romantic? Creați o listă plină de idei jucăușe și incitante, care să vă încânte pe amândoi. Dacă unul dintre parteneri are rețineri asupra unei poziții, o puteți include în categoria de poate, astfel încât, o puteți revizui ideea după o anumită perioadă. Pe de altă parte, încercați să puneți în practică ideile spontan, fără a planificarea în prealabil a interacțiunilor. În plus, vorbind despre lucruri cu tentă sexuală, vă poate aduce aminte de primele întâlniri și emoții, iar tensiunea sexuală va alimenta fanteziile.

Citește și:

Încercați dispozitive și jucării sexuale

Când lucrurile tind să devină plictisitoare în dormitor, jucăriile sexuale sunt un mod inedit prin care vă puteți distra împreună, descoperind beneficiile fiecărui aparat. Puteți începe cu lucrurile de bază: o lenjerie atrăgătoare, un vibrator destinat cuplurilor, cătușe cu puf și lubrifiant. În acest mod puteți experimenta, descoperind ce vă aduce plăcere, sau, din contră, ce vreți să schimbați. De asemenea, cuplurile aventuroase pot încerca un supliment cu efect afrodiziac, precum pro v, recomandat în special bărbaților dornici de a-și îmbunătăți performanța actului sexual.

Acceptați-vă corpul

Pe măsură ce timpul trece, la nivelul corpului se produc anumite schimbări, chiar dacă adopți un stil de viață sănătos și practici sport regulat. Multe femei încetează să se simtă atrăgătoare, dacă la nivelul tenului apar riduri de expresie pronunțate, pielea corpului își pierde din fermitate sau câteva kilograme în plus devin vizibile la nivelul abdomenului sau picioarelor. Încrederea de sine este un subiect îndelung dezbătut de psihologi, deoarece întâlnesc frecvent această barieră mentală, de care se lovesc ambii parteneri. În primul rând, încearcă să vezi părțile frumoase ale corpului. Elimină vocea critică și standardele ireale de frumusețe dictate de social media. Cu toții avem așteptări nerealiste și abordăm idei greșite ale idealului de perfecțiune, când vine vorba de imaginea corpului. În plus, vorbește deschis cu partenerul despre temerile tale. Vei observa că, în momentul în care dai glas insecurităților tale, își vor pierde din putere.

Citește și:

Viața sexuală se poate schimba pe măsură ce înaintăm în vârstă. Așadar, comunicarea rămâne pilonul de stabilitate, pe baza căruia se construiește o relație de lungă durată, atât din punct de vedere sexual, cât și afectiv.

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.