Setari Cookie-uri

Dacă sperați că lucrurile se schimbă după nuntă, nu vă căsătoriți.

Ați observat și voi că sunt mai multe divorțuri și despărțiri decât nunți?

Ohoo, să vă dea Bunu de sus sănătate, că au trecut 1000 de ani de când n-am mai scris aici pe Kudika. N-am murit, încă mă zbat, să știți, doamnelor, domnilor și băbăeți. Ce mă apasă profund în acest moment e epidemia de divorțuri din ultima perioadă. Ați observat sau e doar chestie locală, de bulă? În ultimii doi ani, n-am avut parte de nunți, botezuri, cumetrii. Pe de-o parte pentru că pandemie și pe de cealaltă parte că, mă rog, nu prea te cheamă nimeni la nunți când mireasa știe că știi cum arată ginerele la nudu’ gol. În fine, altceva voiam să arăt cu degetul. Zici că a dat virusul divorțurilor și despărțirilor în oameni. Ia ziceți, mă, v-ați găsit iubirea vieții mai târziu? V-a lovit Cupidon fără protecție? Sau cumva după doi ani de stat aproape zi de zi botic la botic v-ați dat seama că v-ați căsătorit din motive greșite? Cum adică, ce bulbucați ochii la mine? Nu știți că cele mai multe nunți se fac din motivele greșite? Stați să vă înșir, să nu ziceți de cumătra Noemi că e rea degeaba:

Citește și:
  • După atâția ani împreună, tre să ne luăm
  • Am rămas gravizi
  • Avem o vârstă
  • Dacă așa s-a nimerit
  • Ne luăm casă cu banii de la nuntă (asta țeapă, ați văzut cum arată piața imobiliară?)
  • Cum să trăim necununați?
  • Aoleu, gura lumii

Mă, n-am auzit unul să îmi spună că se căsătorește că e pasul firesc în relație și că e end game, sunt fericiți împreună cu bune și rele, că vor să construiască ceva împreună. Știți, mi-a zis unul la un moment dat, fix așa, citez: Urmează să mă însor și nu știu cât de tare îmi doresc asta. Mă, mieluții lu’ Noemi, ascultați ce vă zic: căsătoria nu este garanția unei relații fericite. După ce atârnați enormitatea de rochie în cui și numărați banii, tot voi sunteți. Tot ăia doi cu aceleași probleme care nu dispar prin magie, nici cu semnătura de la primar, nici cu descântec de la popă. Alea dispar doar dacă le scoateți frumos de sub preș și stați de vorbă despre ele fără să vă scoateți ochii. Eh, ia să încercați un așa exercițiu de imaginație înainte să trâmbițați nunta: uitați-vă bine la acela de lângă voi, omul căruia îi promiteți că toată viața, întotdeauna și până la final voi o să trăiți împreună. Așa cum e acum, fix așa. Dacă v-a luat pe șira spinării, s-a strecurat vreo urmă de îndoială sau speranța că eh, oamenii se mai schimbă, fugiți mâncând pământul. Nu, oamenii nu prea se schimbă. Maxim îți mai dau arama pe față, mai obosesc, mai renunță. Ala e, așa cum îl vezi acum.

Citește și:

Dacă nu vă dați voie să faceți lucruri separat, nu vă căsătoriți.

Dacă trăiți cu îndoiala infidelității, nu vă căsătoriți.

Dacă sperați că lucrurile se vor schimba după nuntă, nu vă căsătoriți.

Dacă nu puteți fi voi cu adevărat, nu vă căsătoriți.

Dacă unul e doar accesoriu în relație, nu vă căsătoriți.

Dacă unul face eforturi și celălalt nu, nu vă căsătoriți.

Un divorț e mai scump decât o despărțire, și la propriu și la figurat. Auziți, și apropo de prețuri, dacă divorțați, dați și banii de dar înapoi? Întreb pentru o prietenă.

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.