Setari Cookie-uri

Dacă răspunzi cu DA la aceste întrebări, relația ta e mai puternică decât crezi

Fiecare cuplu este unic, însă despre unele relații spunem că sunt sănătoase, puternice, frumoase și echilibrate. Ce înseamnă toate acestea? Cel mai probabil rezumăm calitatea unei relații la modul în care partenerii implicați se simt. Sunt ei fericiți? Se simt iubiți? Ți-am pregătit 10 întrebări, iar dacă la acestea răspunzi cu DA, foarte probabil relația ta este una matură și sănătoasă.

Dacă răspunzi cu DA la aceste întrebări, relația ta e mai puternică decât crezi

Aceste întrebări sunt bazate pe mai multe studii realizate de către psihologi de-a lungul timpului, în urma analizei dinamicii cuplurilor. Dacă vei răspunde afirmativ la acestea, te numeri printre acele persoane care au reușit să construiască o relație de cuplu echilibrată, puternică, sănătoasă și matură.

Poți fi tu însăți în relația ta?

Dacă în fața partenerului poți fi așa cum simți, cum gândeșți, fără să îți ascunzi slăbiciunile și vulnerabilitățile, înseamnă că te simți în siguranță în relația ta, protejată și acceptată.

Mai mult decât atât, dacă nu încercați să va schimbați unul pe celălalt, ci pur și simplu vă acceptați așa cum sunteți, cu siguranță sunteți foarte compatibili.

Citește și:

Ești înțeleasă atunci când nu îți mai poți ține emoțiile în frâu?

Știai că un copil, când plânge și este furios, își privește părintele în ochi? Aceasta se întâmplă pentru că fiecare dintre noi avem nevoie de empatie, înțelegere și acceptare chiar și atunci când suferim și/sau ne-am pierdut controlul.

Dacă ți s-a întâmplat să îți ieși din fire, iar partenerul nu ți-a răspuns în oglindă sau altfel spus „cu aceeași moneda”, ci te-a așteptat să te calmezi și a tratat cu blândețe și calm situația, fără să îți minimalizeze sau ironizeze emoțiile, ei bine, cu siguranță între voi este dragoste adevărată și respect.

Sunteți cei mai buni prieteni, dar totodată există atracție între voi?

Dacă simți că îi poți spune iubitului tău secetete tale, având certitudinea să rămân în siguranță și că el nu își va schimba părerea despre tine, cu siguranță conexiunea voastră este una puternică. Desigur, și recicproca este valabilă.

Citește și:

intrebari pentru cuplurile care au o relatie puternica de iubire adevarata

Foto: AS.Makarova/ shutterstock.com

Vă asemănați când vine vorba despre valori în viață?

Indiferent dacă aveți plăceri diferite, stil de viață sau chiar culturi diferite, este important să existe asemănări privind valorile de baza în viață, susțin cercetările. Așadar, dacă vedeți asemănător familia, cu toate principiile sale, cuplul și viațasexuală, precum și direcțiile în viață (de exemplu vă vedeți locuind în același oraș, aceeași țară etc), relația voastră are mai multe șanse să rămână una echilibrată și constructivă.

Împărțiți „puterea” în cuplu?

Puterea este la cel care poate decide. Fie decide ce face cu banii, când și cum să își petreacă vacanța, fie poate lua chiar decizii care să influențeze viața de zi cu zi, de exemplu amenajarea casei, copiii, alimentația etc. Luați împreună aceste decizii?

Citește și:

Te simți într-o echipă?

Sentimentul acesta este unul aparte. Și este acela în care nu te temi de trădare, de dezamăgire și mai ales de critică. Chiar și când aveți activități comune. Este imposibil ca într-un domeniu să fiți la fel de buni, așadar unul dintre voi va avea rezultate mai bune într-un timp mai scurt. Cel „mai slab” este susținut?

Aveți încredere unul în celălalt?

Sau, altfel spus, este vreunul dintre voi gelos? Gelozia este o formă complexă de neîncredere atât în ceilalți, cât și în propria persoană și adesea este legată de una sau mai multe forme de abuz (minciună, verificarea telefonului și a vieții celuilalt, urmărirea, agresiunea verbală sau chiar fizică) etc.

Chiar dacă poate părea inofensivă, gelosia este o chestiune serioasă.

Citește și:

Vă respectăți cu adevărat?

Jignirile, posesivitatea și toate acele comportamente negative sau chiar abuzive nu pot să fie prezente într-o relație în care partenerii se iubesc cu adevărat, au o bună impresie despre partenerul lor, îl respectă și sunt interesați de starea lui de bine. Sunt absente în relația ta aceste comportamente?

Simți că devii un om mai bun?

Efectele unei relații puternice sunt benefice, astfel că ambii parteneri ar trebui să simtă că devin mai buni, că evoluează spiritual, dar și în alte domenii, că devin oameni mai împliniți, mai echilibrați și fericiți.

Nu este nimic important ce ai vrea să schimbi la partenerul tău?

Sigur, nu există om perfect, așadar întotdeauna va fi loc de mai bine în orice relație. Dar dacă partenerul tău corespeunde valorilor tale de bază și nu ai vrea că acesta să se schimbe într-o manieră radicală, într-un domeniu major, important de viață, cu siguranță vă veți putea tolera micile diferențe.

Citește și:

Foto articol: Ekaterina Pokrovsky/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.