Setari Cookie-uri

5 Semne care dezvăluie că există probleme serioase în relația de cuplu (și cum le poți repara)

Iată care sunt semnele care dezvăluie că există probleme serioase în relația de cuplu (și cum le poți repara):

Cum îți dai seama că sunt probleme grave în relația de cuplu? Există semne specifice pe care ar trebui să le cauți sau este un sentiment pe care îl poți simți în adâncul sufletului tău? Oamenii divorțează și se despart în fiecare zi, însă cum poți remedia ce este în neregulă în relația ta astfel încât să o salvezi?

Mai jos sunt câteva dintre cele mai obișnuite semne că există probleme serioase în relația de cuplu. În plus, există metode prin care poți remedia fiecare dintre aceste probleme comune. Fiecare relație trece prin suișuri și coborâșuri, însă ceea ce faci (sau nu faci) în astfel de momente contează cel mai mult.

foto Tiko Aramyan, Shutterstock

Iată care sunt semnele care dezvăluie că există probleme serioase în relația de cuplu (și cum le poți repara):

Citește și:

1. Comunicarea este inexistentă

Unul dintre lucrurile esențiale într-o relație este comunicarea. Când nu comunici cu partenerul tău, deschizi ușa speculațiilor. Trebuie să știi ce se întâmplă în viața celui de lângă tine.

Ce aveți de făcut?

Ar fi de ajutor dacă amândoi v-ați face timp să vorbiți. Chiar dacă trebuie să programați o jumătate de oră în fiecare seară pentru a discuta despre ce faceți, atunci faceți asta pentru că este necesar. Asigurați-vă că știți ce se întâmplă în viețile voastre, nu presupuneți niciodată nimic când vine vorba despre celălalt - doar ascultați și povestiți.

2. Sunt prea multe certuri

Uneori cuplurile ajung într-o fază în care se ceartă doar de dragul de a se certă. Poate că nici măcar nu știi pentru ce ai discuții aprinse cu partenerul de cuplu, însă tensiunea pare să stârnească dezbateri.

Citește și:

Ce aveți de făcut? Cum vă păstrați calmul în situațiile tensionate?

Data viitoare când simți că lucrurile se aprind, ia o pauză și ieși din discuție. Încearcă să te liniștești înainte de a spune sau de a face lucruri pe care mai târziu le vei regreta.

3. Afecțiunea fizică nu mai există

Dacă nu există afecțiune fizică în relația voastră, atunci clar acesta este un semn că există o problemă. Dacă nu există conexiune fizică, atunci clar ceva este în neregulă din punct de vedere emoțional.

Cum să reaprindeți scânteia dintre voi?

Într-o relație de cuplu trebuie să există contact fizic, acte mărunte de iubire și pasiune. Indiferent de cât de mulți ani aveți împreună sau de cât de ocupați sunteți, trebuie să vă faceți timp pentru îmbrățișări, săruturi, momente intime.

Citește și:

4. Vă distanțați unul de celălalt

Există multe modalități prin care vă îndepărtați unul de celălalt - exemplu: nu faceți nimic pentru a petrece timp împreună, evitați să aveți momente intime sau va înstrăinați unul de altul. Problema este că vă împingeți intenționat și este posibil ca, la un moment dat, unul dintre voi să renunțe definitiv și, astfel, să se încheie relația.

Cum să vă reconectați cu iubirea?

Sunteți împreună pentru că doriți să fiți împreună. A existat o scânteie la un moment dat, așa că trebuie să aflați cum să reaprindeți focul pasiunii. Începe prin a găsi timp pentru a face lucruri împreună (chiar și o excursie de weekend va poate apropia), să vorbiți unul cu celălalt, să ieșiți la o cină romantică.

5. Există frustrări adunate

Citește și:

Este complet normal ca la un moment dat să te simți frustrată în relația de cuplu. Cu toate acestea, atunci când crezi că acele frustrări ajung să fie prea greu de gestionat, este timpul să faci ceva în această privință.

Cum renunți la durere: rezistă impulsului de a vorbi prea mult despre necazurile tale altor prieteni. Cu cât vorbești mai mult despre frustrările avute, cu atât îi dai minții mai multă putere pentru a vedea doar lucrurile negative din relația ta. Este mai bine să vorbești despre aceste frustrări direct cu partenerul de cuplu, să fii sinceră și să ii spui ce simți cu adevărat.

foto main Maksym Fesenko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.