Setari Cookie-uri

5 Obiceiuri dăunătoare care îndepărtează partenerul de viață

Cu toții ne dorim să ne găsim sufletul pereche, acea persoană lângă care să putem construi o relație romantică, bazată pe dragoste adevărată, respect, maturitate și libertate, acea persoană lângă care să ne simțim în siguranță, să prindem aripi și să nu ne temem să ne expunem vulnerabilitățile. Însă dacă o întâlnim și prin comportamentul nostru o îndepărtăm? Iată câteva obiceiuri nocive, care îndepărtează oamenii dragi de noi.

5 Obiceiuri dăunătoare care îndepărtează partenerul de tine

Te plângi adesea – victimizarea

Sigur că fiecare dintre noi ne confruntăm zilnic cu anumite nemulțumiri, avem temeri, neplăceri, însă este foarte dificil când cineva se plânge fără oprire lângă tine.

Practic nu mai rămâne loc și de experiențe frumoase, de a va bucura unul de celălalt, căci atmosfera se strică mereu, unul dintre parteneri pare mereu copleșit de situație și se expune neajutorat.

Este dificil de ajutat o astfel de persoană și până la urmă nici toleranța nu mai funcționează.

Nemulțumirea permanentă

Unele persoane par a nu fi niciodată mulțumite. Oricât de frumoasă și plină de mici bucurii ar fi viața, aceste persoane au mereu ceva de comentat, în sens negativ desigur, sunt mereu nemulțumite și scot în evidență partea goală a paharului, fără să observe și celelalte lucruri bune din viața lor.

Citește și:

Aceste persoane creează o atmosfera negativă, de care cei mai mulți oameni vor încerca, până la urmă, să fugă.

comportamente negative in cuplu Foto: fizkes/ shutterstock.com

Pesimismul

Puțin pesimism este firesc din partea oricui, însă, atunci când se exagerează, situațiile devin neplăcute. Ca orice exagerare, dealtfel.

Cu toții avem nevoie de puțină speranța, la fel și partenerul nostru. De fapt, o atmosferă optimistă este, de multe ori, mai bună decât una pesimistă. Prima este motivantă, energizantă. De aceea, persoanele pesimiste tind să rămână singure, îndepărtând persoanele dragi și prietenii prin această atitudine.

Critica nu se mai termină

Unele persoane critică exagerat acțiunile și comportamentul celuilalt. Uneori devin chiar cicălitoare. Problema este că, pentru a fi constructivă, critica nu trebuie să fie exagerată și mai mult decât atât, trebuie realizată cu blândețe, să sune mai degrabă a sfat decât a observație.

Citește și:

În cuplurile unde unul dintre parteneri îl critică exagerat pe celălalt, încet-încet se instalează sfârșitul relației. Critica îndepărtează oamenii și nu îi ajută neapărat să devină mai buni.

Încercarea de a manipula partenerul de viață

Unele persoane tot încercă să îl schimbe pe partenerul de viață, dar nu cu altul, ci cu alt comportament al acelei persoane. Pur și simplu își doresc să se comporte altfel, în special cum vor ei, iar uneori aceste persoane pot încerca să îl manipuleze pe celălalt. Însă încălcarea constantă a dorințelor și libertăților celuilalt, oricât de justificată ar fi această încălcare, va conduce la finalul relației. O astfel de situație poate fi resimțită chiar ca abuzivă de către partener.

Citește și:

Cu atât mai mult cu cât celălalt își dorește acceptare, înțelegere și nu permanentă încercare de a deveni cine nu este.

Foto: fizkes/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.