Setari Cookie-uri

Visele erotice: de ce apar și ce semnificații prezintă

Visele reprezintă una dintre cele mai puternice modalități ale corpului nostru de a ne menține echilibrul emoțional și mental. Visele mai sunt numite și „vocea subconștientului”, care au ca scop transmiterea unui semnal pe care să îl percepem conștient sau ne ajută în identificarea și eliberarea unor frustrări. Specialiștii spun că peste 90% dintre adulți au avut cel puțin o dată un vis erotic. De ce apar aceste vise și ce semnificații au?

Visele erotice: de ce apar?

Visele erotice sunt strâns legate de dorințele noastre, de nevoi nespuse, de frustrări sau chiar dorința de posesiune. Atunci când avem aceste vise, subconștientul nostru încerca să ne trimită un semnal pe care să îl percepem conștient și să fim mai atenți la modul în care acordăm cu adevărat atenție vieții noastre personale și intime.

Uneori, aceste vise pot exprimă anxietatea dintr-o relație toxică. Vă invităm să descoperiți mai jos care sunt cele mai frecvente vise erotice și cum pot fi acestea interpretate.

Cele mai comune vise erotice și semnificația acestora

Desigur că există un pattern comun al acestor vise erotice, care este relatat de mai multe persoane adulte, de vârste diferite și care denotă anumite „crize” psihologice pe care cu toții le parcurgem în maturizarea noastră emoțională. Există, desigur, și situații particulare, individuale, legate de un context aparte din viața cuiva.

Citește și:

Însă noi vom detalia mai jos posibile semnificații dezvoltate de către specialiști privind cele mai comune vise erotice.

Vise erotice cu cineva pe care îl cunoști: seminificație

Există unele vise erotice în care „protagonistul” este o persoană cunoscută, pe care nu o respingi, care îți este aproape sau poate este vorba despre un prieten. Deși te poți simți contrariată sau chiar stânjenită la trezire, totuși există o explicație pentru care acea persoană ți-a apărut într-un astfel de vis.

Este foarte posibil ca acea persoană cunoscută ție să te atragă într-un fel anume, ori poate să aibă anumite calități pe care ți-ar plăcea mult să ți le însușești.

Vise erotice cu o persoană care nu te atrage în viață reală: semnificație

Sunt unele persoane prezente în jurul nostru, dar care nu ne atrag deloc din punct de vedere sexual. Și totuși, un vis erotic cu acest chip cunoscut poate reprezenta dorința de explorare, sau poate chiar de control, de dominare. Poate simți că sunt aspecte din viața ta unde ai cedat controlul sau unde ai vrea să îl obții.

Citește și:

Vise erotice cu o persoană „fără chip”, cu un necunoscut: semnificații

Este poate unul dintre cele mai comune vise erotice pe care le putem experimenta. Acest tip de vis face referire mai degrabă la nevoia noastră de a ne exprima liber, de a ne „descătușa”, poate chiar de a explora din punct de vedere sexual.

Poate încă ne căutăm, în subconștientul nostru, partenerul ideal ori, dintr-un motiv sau altul, nu ne putem exprima liber sexualitatea.

Acest vis poate fi strâns legat și de anumite frustrări în viața intimă.

Vise erotice cu partenerul de cuplu: semnificații

Dacă persoana cu care ai visul erotic este chiar partenerul tău de cuplu, foarte probabil că ai mai multă nevoie de romantism și tandrețe din partea acestuia. Aveți o viață sexuală destul de intensă sau ți-ai dori să va întâlniți mai des în pat? Poate este timpul să experimentați și lucruri noi în viața intimă.

Citește și:

Vise erotice cu un șef, un profesor sau cineva care are puterea de a te examina, judeca: semnificații

Cel mai probabil acest tip de vis erotic se referă la dorința ta subconștientă de a ieși în evidență sau de a fi văzută, acceptată, admirată de o figura autoritară. Poate consideri că ar trebui să primești mai multe merite sau îți este teamă de un examen.

Vise erotice când apăreți în public fără lenjerie intimă: semnificații

Acest tip de vis este adesea considerat mai degrabă un coșmar. Mesajul subconștient al acestul tip de vis se referă la faptul că în viața reală poți simți anxietate, nesiguranță puternică sau sentimentul că ești „expusă” unui pericol, unei dezvăluiri a vreunui secret care îți pune imaginea și încrederea celorlalți în pericol.

Citește și:

Sursa foto: Impact Photography/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.