Setari Cookie-uri

Am învățat că acestea sunt lucrurile pe care NU le voi accepta de la viitorul meu iubit

Îmi doresc să găsesc iubirea vieții mele în acest an și de fiecare dată când iubesc, este ca pentru prima oară, cu aceleași speranțe mari și emoții uriașe. Dar relațiile din trecutul meu m-au învățat că există câteva lucruri pe care ar fi bine să nu le mai accept vreodată de la iubitul meu.

Ce nu voi mai accepta în relația mea viitoare

Lipsa de respect

Veți spune, poate, că în cuplu oamenii se mai jignesc, dar pentru mine experientă mi-a demonstrat că jignirile fac un rău ireparabil relației. Nu este vorba, așa cum pare, despre vorbe spuse la nervi, ci despre ceea ce ești, ca om.

Prin lipsa de respect înțeleg:

  • Atitudine predominent critică: critică își are rostul ei, dar tot ce-i prea mult strică. Când cineva te critică în permanență, este clar că nu vede prea multe lucruri frumoase în tine. Iar tu, cel criticat, oricâte eforturi ai face să „te afirmi” pozitiv în ochii celuilalt, nu faci decât să mergi din eșec în eșec. Pentru că un om ce îți găsește mereu nod în papură așa este el, nu așa ești tu. Apoi ajungi să nu mai ai încredere în tine... critica abuzivă este un abuz, cel puțin pentru mine. Mi-ar plăcea ca în relația următoare să știm să scoatem în evidență frumosul dintre noi.
  • Jigniri și vorbe inadecvate. Mi-am dat seama de-a lungul timpului că felul în care vorbești este obiceiul tău de a fi. Și un om care jignește nu spune doar vorbe la nervi, ci așa este el. Dacă ai citit vreodată o carte motivantă ai înțeles că fiecare cuvânt are puterea lui. Și jognirile au puteri. La fel și complimentele.
  • Tendința de control: este lipsa de respect față de propriul meu liber arbitru. Nu voi mai accepta nicio tentativă de control asupra mea într-o relație, începând de la cum mă îmbrac și ce fac cu corpul meu (machiaj, păr, unghii etc.), până la ce fac cu timpul meu, cu viața mea, cu alegerile care țin de cariera mea și nu numai. Dacă eu voi dori un curs, îl voi face. Dacă îmi place o fustă, o voi purta. Dacă vreau un job, mi-l voi lua. Dacă am anumiți prieteni, nu voi renunta la ei pentru iubit. Și nici la familie. A mă controla este, pentru mine, o formă gravă de lipsa de respect și un abuz. Și e treaba mea ce fac cu telefonul meu.

Minciuna în relație

Unele minciuni pot fi, cu adevărat, nevinovate, cum ar fi atunci când se fâstâcește pentru că mi-a pregătit o surpriză și nu vrea să se dea de gol.

Citește și:

Dar alte minciuni nu-s deloc nevinovate. De la cum a cheltuit o sumă de bani comună, până la a mă minți dacă a fost sau nu în oraș cu unii prieteni și așa mai departe. Minciuna, în general, este gardul unei vieți în care nu vrei să primești pe altul. Și când curtea îngrădită e prea mare, deja eu nu mai am ce să caut în viața lui. Nu voi mai tolera minciuna, nici măcar un pic.

Lipsa de efort în relație

Rețeta unui perpetuum mobile nu a fost încă descoperită, așadar nici relațiile nu vor merge singure, de la sine, odată ce au fost pornite. Este nevoie de implicare și efort din partea ambilor parteneri ca o relație să își găsească echilibrul său propriu. Iar când simți că celălalt nu pune umărul la treaba ca și tine, când simți că lupți cu morile de vânt sau că doar tu preiei ințiativa și mai ales responsabilitățile, atunci e cazul să pui frână. Cel puțin eu așa voi face. Căci altfel îl voi urma pe Sisif.

Citește și:

Nepotrivirea valorilor de bază în viață

Chiar dacă este un tip ce pare minunat, organizat sau artist, responsabil, săritor și altruist, dar totuși valorile sale de bază sunt diferite de ale mele, voi sta deoparte. Valori de baza? De exemplu mi s-a întâmplat, și nu de puține ori, să întâlnesc bărbați care spun că femeia este supusă bărbatului sau că ea trebuie să aibă treburi casnice, chiar și în secolul XXI. Această diferență de valori mie îmi pare catastrofală dacă aș încerca să am o relație.

Alții poate sunt de părere că banii trebuie cheltuiți pentru a călători, și poate au dreptate, dar eu simt nevoia și de rădăcini. Sau altul care spune că nu își dorește să aibă copii, dar eu da! Ei bine, înțelegeți la ce fel de valori mă refer, acelea peste care nu ești dispus să treci, iar dacă o faci, vei fi nefericit, pentru că nu te definesc.

Citește și:

Nu înseamnă neapărat că oamenii aceia greșesc, ci pur și simplu eu nu mă potrivesc cu mentalitatea oricărui bărbat. Și nu voi porni de la ideea că îl voi schimba eu. Dacă nu a făcut-o singur până acum, aceasta nu este datoria mea.

Sursa foto articol: puhhha/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.