Setari Cookie-uri

9 Lectii cruciale pe care trebuie sa le stii in dragoste

Nu poti forta iubirea. Daca este, bucura-te de ea. Daca nu este, accepta asta si mergi mai departe. 

Iata care sunt cele mai importante lectii pe care trebuie sa le stii in dragoste:

1. Dragostea adevarata nu vine cand vrei tu, ci cand sufletul tau este pregatit sa iubeasca

Asadar, in loc sa te concentrezi pe a gasi pe cineva (desi tu nu poti iubi in acest moment), indreapta-ti atentia asupra ta - ai grija de tine, dezvolta-te pe toate planurile, iubeste-te, da-ti seama cine esti si de ce ai nevoie. Si crede-ma ca iubirea te va gasi cand inima ta va fi pregatita sa iubeasca cu adevarat.

2. Daca te iubeste, atunci iti va demonstra acest lucru prin actiuni

Nu te mai pierde in cuvinte frumoase pentru ca orice persoana le poate spune, ci invata sa acorzi atentie dovezilor prin actiuni. Un barbat care te iubeste cu adevarat va avea grija de tine neconditionat si iti va demonstra clipa de clipa cat insemni pentru el.

3. O alta persoana nu te poate face fericita

Citește și:

Daca nu esti fericita cu viata pe care o ai atunci cand esti singura, atunci nu vei fi fericita nici cand vei fi intr-o relatie. Nu te astepta ca un partener sa vina si sa iti rezolve problemele pe care le ai cu tine si sa te faca fericita. Fericirea este o munca interioara pe care numai tu o poti accesa.

Nu este treaba partenerului sa te faca fericita si nici nu este vina lui atunci cand esti trista. Intr-o relatie sunt doua persoane si amandoua sunt responsabile sa faca tot ce le sta in putere pentru a fi fericite singure astfel incat sa fie fericite si in viata de cuplu.

4. Nu poti obliga o persoana sa te iubeasca

Oamenii nu pot controla pe cine iubesc. Indiferent de cat de mult ai vrea sa faci pe cineva sa te iubeasca, sa fortezi lucrurile nu este si nu va fi niciodata o solutie.

Daca persoana cu care esti vrea sa fie cu altcineva sau pur si simplu nu te mai iubeste, atunci ofera-i libertatea si lasa-l sa plece. Va fi bine... si tu vei fi bine.

Citește și:

5. Dragostea adevarata presupune munca

Nu te culca niciodata pe o ureche. Ti-ai gasit partenerul ideal, esti foarte fericita, totul este minunat... si, dintr-o data, intri in rutina si nu mai faci nimic pentru relatia in care esti. Tine minte un lucru important: dragostea adevarata poate muri.

La o relatie de iubire trebuie sa muncesti non stop. Sa fii prezenta, sa demonstrezi ca iubesti prin acte si fapte, sa sustii neconditionat si sa depui efort pentru ca relatia sa se dezvolte si iubirea sa continue sa creasca.

6. Intr-o relatie partenerii fie cresc impreuna, fie cresc separat

Esti complet diferita de persoana care ai fost acum 10 ani si vei fi o persoana complet diferita peste alti 10 ani. Daca esti cu cineva care nu este interesat sa creasca din mai multe puncte de vedere, vei descoperi ca tu incepi sa o iei pe un alt drum (complet diferit de al lui).

Citește și:

7. Intr-o relatie de durata dragostea nu este suficienta

Uneori, doi oameni pot fi indragostiti pana peste cap unul de celalalt... insa iubirea nu este suficienta pentru o relatie adevarata. Daca nu va respectati, daca nu va tratati unul pe celalalt cu compasiune si atentie, daca nu sunteti pe aceeasi lungime de unda, daca aveti planuri diferite cu privire la viitor... atunci relatia voastra nu va rezista testului timpului.

8. Tu singura trebuie sa ceri ce vrei in relatie

Nevoile tale sunt responsabilitatea ta, asa ca vorbeste despre ele deschis cu partenerul tau (pentru ca el nu stie sa citeasca ganduri).

9. Oamenii gresesc

Nimeni nu este perfect... asadar, asteapta-te ca pe parcursul relatiei partenerul de cuplu sa mai greaseasca. Acum este foarte important sa stiti amandoi care sunt greselile pe care vi le acceptati si cele care va pot desparti.

Citește și:

foto main bondart, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.