Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie cele mai importante lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să găsești dragostea adevărată

Să vorbim deschis despre câteva obiceiuri greșite care te sabotează și nu îți permit să găsești dragostea adevărată. 

Calea către găsirea iubirii este plină de concepții greșite apărute din cauza filmelor hollywoodiene și a societății. Tot ce primim sunt imagini false și scenarii perfecte despre cum ar trebui să arate dragostea, însă nimeni nu vorbește despre ce este nevoie pentru a avea o relație de durată și despre piedicile care îți pot sta în cale în drumul către găsirea iubirii adevărate.

Nimeni nu vorbește despre lucrurile importante care chiar contează și au un impact pozitiv asupra noastră, nimeni nu ne spune ce trebuie să facem, cum trebuie să fim, cu ce ne putem confrunta și de ce avem nevoie pentru a fi într-o relație sănătoasă, matură și fericită.

Psihologii dezvăluie cele mai importante lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei o relație cu adevărat frumoasă, care să dureze o veșnicie:

Citește și:

1. Scapă de nevoia de a fi cu cineva

Dorința de a fi cu cineva înseamnă că, de fapt, în adâncul sufletului tău te simți incompletă, ai un vid emoțional și încerci să umpli acest spațiu gol cu o relație sau cu validare din partea celor din jurul tău.

Nevoia provine de obicei din lipsa stimei de sine; simți că ceva lipsește în tine sau în viața ta și crezi că o relație te va ajuta să umpli acel gol. Însă, dacă ești nefericită singură atunci vei fi nefericită și în relație.

Sfatul psihologilor: lucrează mai mult la tine. Petrece timp cu tine, descoperă cine ești, care sunt pasiunile tale, ce te face fericită, care este scopul tău în viață. Lucrează la relația pe care o ai cu tine însăți și învață să fii mulțumită de locul în care te afli acum în viața ta.

Citește și:

2. Încetează să mai cauți iubirea și învață să te iubești pe ține

Înainte de a iubi altă persoană învață să te iubești pe tine însăți. Relația pe care o ai cu tine este cea mai lungă relație a vieții tale... și cea mai importantă. Așadar, dacă nu îți place de tine și nu te iubești cu adevărat nu vei putea niciodată să accepți că altcineva te-ar putea iubi sincer.

Sfatul psihologilor: Dacă vrei să fii cu un bărbat disponibil emoțional, încrezător în el, independent și dornic de o relație stabilă, atunci trebuie să te asiguri că și tu ai aceste calități. Cum faci asta? Încearcă să nu mai cauți cu disperare o relație și să încerci să îți concentrezi întreaga atenție asupra relației pe care o ai cu tine însăți. Crede-mă, dragostea va veni de la sine.

Citește și:

3. Renunță la măști

Mulți dintre noi cădem în această capcană de a încerca să ne potrivim unui stil anume și jucăm un rol diferit pentru a atrage oamenii. Acest lucru se întâmplă din cauza societății sau poate pentru că în adâncul sufletului nostru nu ne simțim suficient de bine cu cine suntem noi cu adevărat. Însă nu poți forma o legătură reală cu cineva dacă te prefaci că ești ceva ce nu ești de fapt sau încerci să te potrivești cu viziunea ideală a unui persoane despre tipul de om pe care și-l dorește aproape. Făcând acest lucru singură alegi să nu creezi o legătură puternică între sufletul tău și sufletul persoanei de lângă tine.

Sfatul psihologilor: Renunță la măști și alege să fii sinceră cu privire la cine ești cu adevărat. Dragostea înseamnă să fii vulnerabilă și să arăți ce se află în sufletul tău. Acest lucru nu trebuie să se întâmple imediat, ci ar trebui să fie un proces gradual. Însă nu poți ajunge într-un loc frumos al relației decât dacă nu alegi să îndepărtezi aceste straturi pas cu pas.

Citește și:

4. Scapă de stres și de fuga prin viață

Stresul distruge totul în calea lui. Fuga prin viață nu-ți permite să trăiești în prezent și să nu fii recunoscătoare pentru ceea ce ai deja în viața ta. Învață să deții controlul asupra minții tale, nu lăsa gândurile negre să te domine pentru că îți vor ruina nu doar prezentul, ci și viitorul și te vor împiedica să formezi o conexiune autentică cu lumea din jurul tău și să găsești fericirea.

Sfatul psihologilor: încetinește din fuga ta prin viață și bucură-te de clipa de acum. Învață să te îndepărtezi de toate gândurile negative, să apreciezi lucrurile mărunte și să te bucuri de această călătorie a ta fără să te mai gândești prea mult la destinația finală.

Citește și:

foto main yuliacorreal, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.