Setari Cookie-uri

5 Lucruri la care să nu renunți niciodată într-o relație, oricât de frumoasă ar fi conexiunea voastră

Relațiile ne schimbă de fiecare dată, ne remodelează granițele firii, ne limitează timpul personal, dar totodată ne aduc multă satisfacție sufletească și fericire, atunci când sunt bazate pe respect, iubire și pasiune. Dar chiar și când iubirea este numai miere și relația este cât se poate de roz, sunt totuși câteva lucruri la care nu trebuie niciodată să renunți.

5 Lucruri la care să nu renunți niciodată într-o relație, oricât de frumoasă ar fi conexiunea voastră

Nu renunța la independența ta financiară

Independența financiară îți va da libertatea să faci față oricărei situații de criză existențială să zicem așa, care ar putea veni în viitor. Sigur, nimeni nu își dorește să treacă printr-o astfel de criză, însă viața este imprevizibilă și este bine să fim mereu pregătiți.

Așadar, independența financiară îți va da puterea de a merge mai departe fără să pui în pericol bunăstarea celorlalți membrii ai familiei, cum ar fi copiii.

De exemplu, oamenii se schimbă și ai putea gestiona mult mai bine un divorț peste ani dacă ești independentă financiar, eventual ai și ceva bani puși de-o parte.

Citește și:

Accidentele se pot întâmpla și ele și poate finanțele partenerului să nu fie suficiente. Sau el are o cădere în carieră și, pentru a lua deciziile bune, ar avea nevoie de susținere o perioadă de timp, până găsește ceva potrivit pentru el sau până pune pe roate o afacere.

Există și situații foarte triste când ai putea avea nevoie de această independență financiară. Un exemplu este atunci când partenerul se poate îmbolnăvi sau, mai trist, să dispară dintre noi.

Așa cum spuneam, viitorul este imprevizibil pentru toți și este bine să ne rezervăm toate șansele pentru a trece cât mai bine prin crizele vieții.

la ce sa nu renunti intr-o relatie Foto: Parilov/ shutterstock.com

Nu îți părăsi prietenii

Există relații când partenerii pot cere limitarea cercului de prieteni. Însă acest lucru nu este deloc sănătos. În primul rând trebuie să conștientizați că nu există oameni identici, așadar nici voi nu sunteți la fel, deci aveți diferențe. Iar aceste diferențe se vor vedea, mai devreme sau mai târziu, și la nivelul cercului vostru de prieteni.

Citește și:

Tu trebuie să rămâi conectată la cercul tău social și, chiar dacă nu toți prietenii vor fi comuni, cu unii să ai libertatea să te vezi separat.

Nu te îndepărta de familie

Nu degeaba se spune că stâlpul societății este familia. Și chiar așa este. Iar dacă te numeri printre norocoșii care au o familie armonioasă și te bucuri de suportul acesteia, în niciun caz nu ar trebui să te îndepărtezi de membrii acesteia.

Nicio relație nu ar trebui să stea între tine și părinții tăi, între tine și frații/surorisle tale, între tine și bunicii tăi. Consideră familia un tabu, un spațiu relațional sacru în care nimeni nu are dreptul să intervină, nici macare partenerul tău.

Căci familia îți va rămâne alături orice s-ar întâmpla sau cel ptuin așa ar trebui să fie o familie.

Citește și:

Nu renunța la visurile tale

O relație te modelează, îți limitează timpul personal, îți îmaprte resursele, îți limitează, cumva libertatea. Însă oricare ar fi cursul relațiilor tale, nu renunța niciodată la visurile pe care le ai. Pentru că acestea sunt o parte din hrana sufletului tău și fără ele, la un moment dat, se va crea un gol, o lipsă de satisfacție pe care nimic nu o va putea umple. O senzație de ratare, de frustrare, de reproș, emoții care oricum nici în relație nu vor avea un ecou pozitiv.

Nu îți abandona sau modifica valorile, dacă nu vrei să faci asta

Dacă etica ta interioară îți dictează unele decizii, nu lua altele de dragul partenerului. Nu îți modifica forțat valorile interioare, în speranța că lucrurile între voi vor fi mai bune. Nu uita că ești ceea ce ești, iar orice modificare în valorile tale înseamnă să te schimbi. Fii sigură că, atunci când lași schimbarea în viața ta, aceasta se produce într-o direcție cu care rezonezi cu adevărat.

Citește și:

Viața este scurtă, trece repede și e păcat să acumulăm regrete, când le-am putea ocoli.

Sursa foto articol: Ekaterina Pokrovsky/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.