Setari Cookie-uri

9 Comportamente dureroase ce distrug relațiile de iubire

Iată care sunt acele comportamente ce distrug o relație de iubire: 

Relațiile se destramă mai tot timpul din diverse motive - infidelitate, gelozie extremă, distanțare sau chiar nepotrivire de caracter. De multe ori, lucrurile sunt dincolo de controlul nostru. Uneori nu este momentul potrivit sau pur și simplu fiecare este pe alt drum în viață și există prea multă incompatibilitate.

Însă sunt momente în care noi deținem controlul. Putem alege cum să fim în relațiile pe care le avem - și acest lucru chiar face diferența în timp .

Iată care sunt acele comportamente ce distrug o relație de iubire:

1. Nu există comunicare între parteneri

Comunicarea este cheia unei relații sănătoase. Însă câți dintre noi facem din comunicare o prioritate? Câți dintre noi ne conectăm cu adevărat cu partenerul de cuplu? Comunicarea joacă un rol și mai important atunci când apar conflicte și când există distanțare în relația de iubire.

Citește și:

2. Nu există empatie

Este foarte ușor să fim prinși în propria noastră experiență a relației de iubire. Este ușor să ne dăm drept victime și să spunem că este nedrept, că trebuie să avem dreptate, că partenerul greșește de fiecare dată și că noi facem tot ce putem și că nu primim nimic înapoi. Sună cunoscut?

3. Există prea multă critică

Urâm să fim criticați, însă ne place la nebunie să criticăm. Prin acest comportament nu reușim să motivăm partenerii să se schimbe, din contră - îi facem să se retragă și, cel mai probabil, să nu mai facă nimic din ce ne dorim noi.

4. Nu avem încredere

Scepticismul nu ar trebui să existe într-o relație de iubire. Crezi că partenerul de cuplu nu este sincer cu tine? Îi pui sute de întrebări? Poate că problema este la tine. Încrederea este totul - dacă nu poți avea încredere în el atunci trebuie neapărat să afli ce se întâmplă cu adevărat.

Citește și:

5. Nu există respect

Lipsa respectului spune "Sunt mai bun decât tine, nu te bag în seama și nu o să te iau niciodată în serios pentru că mi se pare că este stupid tot ce spui". Sarcasmul exagerat este un semn de dispreț și nu ar trebui folosit în relațiile de iubire.

6. Suntem nesiguri în relație și mereu avem nevoie de confirmare

Această nesiguranță accentuată ne transformă în copii ce au nevoie de sprijin și îndrumare la fiecare lucru important în viață. La un moment dat, partenerul va ajunge să se simtă un părinte și nu un iubit.

7. Așteptăm ca partenerul să știe ce gândim

Ne așteptăm să ne fie citite gândurile, să știe ce gândim, ce vrem de la relație. Dacă ne dorim o relație frumoasă și matură, atunci trebuie să învățăm să comunicăm, să fim direcți și să spunem ce avem pe suflet.

Citește și:

8. Vrem să fim mai puternici decât partenerul

În relația de iubire nu trebuie să existe o competiție pentru premiul "Cine este cel mai puternic". Din contră, cu toții ar trebui să știm că suntem egali în acest parteneriat de cuplu.

9. Nu iertăm greșelile din trecut

Vrem să salvăm relația însă de fiecare dată ne amintim de greșelile pe care partenerul le-a făcut. Acest comportament este unul aproape toxic pentru că nu ne permite să închidem ușa trecutului, să ne vindecăm cu adevărat și să o luăm de la capăt. Spunem că vrem asta însă, de fapt, vrem altceva - să îl mustrăm pentru ce a făcut și să nu îl iertăm niciodată.

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.