Setari Cookie-uri

MITURI despre RELAȚIILE REUȘITE sau despre realitățile care contrazic așteptările

Relațiile reușite sunt acele conexiuni sănătoase și romantice dintre parteneri, în care ambii se simt împliniți, evoluează ca ființe și se regăsesc unul în celălalt, își respectă vulnerabilitățile și știu să își poarte cu adevărat de grijă. Sunt însă multe mituri, credințe greșite despre cum ar trebui să arate și să se simtă relația cu sufletul pereche.

MITURI despre RELAȚIILE REUȘITE sau despre realitățile care contrazic așteptările

Mulți oameni au idei preconcepute despre cum ar trebui să fie o relație reușită. Iată câteva dintre cele mai întâlnite mituri și realitățile care le contrazic:

"Dacă există dragoste, totul se va rezolva cu siguranță"

Dragostea este importantă, dar nu este singurul factor care menține o relație. Insistăm: nu reprezintă singurul factor care menține o relație. Comunicarea, încrederea, respectul reciproc și efortul continuu sunt la fel de esențiale pentru a menține o relație sănătoasă.

Este important de facut diferența între dragoste și atracție. Relațiile încep cu cea din urmă, însă dragostea se câștigă, se construiește pas cu pas, la fel cum se poate destrăma, de asemenea.

Citește și:

relatii cuplu Foto: Dean Drobot/ shutterstock.com

"Relațiile reușite sunt lipsite de conflicte"

Conflictul este o parte naturală a relațiilor. Important este modul în care cuplul gestionează aceste conflicte. Abordarea lor cu respect și înțelegere poate întări relația.

De ce apar conflictele? Pentru ca toți suntem diferiți, nu există doi oameni identici, cu aceleași concepte, credințe și dorințe. La un moment dat, diferențele ies la iveală. Uneori se poate ajunge la un numitor comun, alteori partenerii învață să își accepte aceste diferențe.

"Dacă suntem suficient de compatibili, totul va fi perfect"

Compatibilitatea este importantă, dar nu este singurul aspect. Adesea, diferențele pot completa și îmbogăți o relație, atâta timp cât acestea sunt gestionate cu înțelepciune și respect reciproc.

Citește și:

În timp ce unele cupluri duc o relație minunată pentru ca partenerii se aseamană, altele uimesc prin cât de bine se înțeleg partenerii tocmai pentru că sunt diferiți și se completează reciproc.

"Fericirea mea depinde de partenerul meu"

Fericirea nu ar trebui să fie complet dependentă de partenerul de viață. Este esențial să te descoperi pe tine însăți, să-ți dezvolți propriile pasiuni și sănătatea emoțională, pentru a putea aduce mai multă fericire în relație.

De fapt, fericirea este doar în noi și nu este chiar corect să punem fericirea noastră pe umerii celuilalt, ar fi o responsabilitate prea grea de dus.

"Relațiile reușite sunt întotdeauna ușoare și pline de romantism"

Realitatea este că relațiile necesită efort și dedicare. Uneori, sunt dificile, iar romantismul constant poate fi nerealist. Construirea unei relații durabile presupune munca asiduă și compromisuri din partea ambilor parteneri.

Citește și:

"Dacă partenerul mă iubește cu adevărat, va citi gândurile mele"

Comunicarea este cheia oricărei relații. Așteptările ca partenerul să ghicească tot timpul dorințele sau gândurile tale pot crea tensiuni și neînțelegeri.

Doar tu poți ști ce este în mintea ta, însă dacă dorești să știe si partenerul, trebuie să îi comunici.

"Relațiile perfecte nu necesită ajutor extern"

Adesea, cuplurile se tem să caute consiliere sau suport din partea terapeuților, de teama că asta ar însemna că relația lor are probleme. Realitatea este că ajutorul extern poate oferi perspectiva și instrumentele necesare pentru a depăși obstacolele și a îmbunătăți relația.

"Dacă relația este destinată să fie, totul va fi ușor"

Citește și:

Ce ți-e scris în frunte ți-e pus. Oare chiar așa să fie?

Destinul și chimia inițială pot fi importante, dar o relație reușită necesită angajament, dedicare și efort constant din partea ambilor parteneri.

Relațiile reușite nu sunt despre atingerea unui ideal utopic, ci despre acceptarea și gestionarea realităților complexe în permanență, în fiecare zi. Comunicarea, respectul reciproc, dedicarea și efortul continuu sunt elemente esențiale pentru o relație sănătoasă și fericită.

Sursa foto: 4 PM production/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.