Setari Cookie-uri

Relații deschise. Mituri, adevăruri și provocări

Relațiile deschise, în care partenerii consimt să aibă relații romantice sau intime cu alte persoane, continuă să fie un subiect controversat și intrigant.

Deși nu este o idee nouă, popularitatea și acceptarea acestui tip de relație a crescut în ultimele decenii, în mare parte datorită unei deschideri mai mari către diversitatea relațională și sexuală. Cu toate acestea, relațiile deschise sunt adesea înconjurate de mituri și neînțelegeri.

Mituri despre relațiile deschise

Mitul 1: Relațiile deschise sunt doar despre sex

Unul dintre cele mai comune mituri este că relațiile deschise sunt doar despre sex. În realitate, aceste relații pot implica o gamă largă de conexiuni emoționale și romantice. Dr. Elisabeth Sheff, autoare și cercetătoare în domeniul relațiilor poliamoroase, subliniază că pentru multe persoane, relațiile deschise oferă oportunitatea de a explora legături emoționale multiple și de a învăța mai multe despre sine și despre parteneri.

Citește și:

Mitul 2: Relațiile deschise nu sunt relații serioase

Un alt mit este că relațiile deschise sunt mai puțin serioase sau dedicate decât relațiile monogame. De fapt, succesul unei relații deschise necesită un nivel ridicat de comunicare, încredere și angajament. Cuplurile care reușesc în relații deschise investesc adesea mult timp și efort pentru a se asigura că toți partenerii implicați se simt respectați și valorizați.

Citește continuarea pe confesiunileuneifeterele.ro

foto prima pagină Netpixi/ Shutterstock


Kudika
6 Iunie 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.