Setari Cookie-uri

Anne Valerie Hash

Prezentarea colectiei semnata Anne Valerie Hash aavut loc sambata, 31mai, la orele 20.00 la Resedinta Ambasadei Frantei, in cea de-a treia zi a festivalului de moda Pasarela 2008.

Despre Anne Valerie Hash am citit in Vogue:
O creatoare mai putin ortodoxa, care revendica tehnica, fara a folosi vreun crochiu!
In copilarie, Anne Valérie Hash isi umplea caietele cu desene.
“Desenele mele erau cam statice si nu foarte bune si eram sigura ca, din aceasta cauza, nu voi deveni niciodata designer!” Prin urmare, a fost foarte usurata canda aflat, cativa ani mai tarziu, din gura lui M.Lesage, ca supercelebra Madeleine Vionnet fusese la randul ei incapabila sa deseneze ! Cel mai interesant aspect la hainele androgine care au devenit marca Anne Valérie Hash este ca intai vedeti femeia si apoi haina.
“Ceea ce simt cel mai mult este tehnica, deci imi concept si-mi realizez constructia fara sa folosesc
crochiuri.” Metoda sa nu este foarte ortodoxa: mai intai ea desface vestele si pantalonii barbatesti clasici, apoi le infasoara in jurul muzei sale in varsta de…12 ani! Efectul produs: acela alunei fetite care a sterpelit hainele tatalui ei. Silueta este apoi transpusa pe un corp adult. Materialele ample se rasfrang elegant si senzual injurul corpului. Anne Valérie a absolvit Camera Sindicala de Confectii in 1995 si de atunci preda tehnica sa la scoala. Dupa cateva stagii fulger la Nina Ricci si Chanel, ea si-a prezentat prima colectie de prêt-à-porter de lux in 2000, in afara perioadei obisnuite pentru prezentari. A facut senzatie!
Dupa cateva sezoane, siluetele sale masculine desfacute au devenit mai feminine, in special cand le imbina cu modelele inspirate de lenjeria diafana si translucida. In iunie 2003, industria modei recunoaste talentul saua cordandu-I prestigiosul ANDAM award pentru tinerii designeri. De atunci colectia sa s-a vandut la Paris la Galeriile Lafayette, la l’Espionne si la Onward.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.