Setari Cookie-uri

Cele mai scumpe arome in 2009

Parfumurile exclusiviste, create pentru o clientela extrem de pretentioasa, dar si cat se poate de potenta din punct de vedere financiar, au un pret pe masura. Chiar daca unii carcotasi ar spune ca preturile exorbitante reflecta doar renumele respectivei case de parfumuri sau publicitatea, adevarul este ca sticlutele cu proprietati aproape magice, care se vand si cu mai bine de 2.000 de dolari, contin de multe ori ingrediente rare, precum florile exotice cultivate intr-un mod deosebit, pana ating concentratia perfecta a aromei.

Mergem mai departe, oprindu-ne pret de cateva clipe la celebra casa Ralph Lauren. Anul acesta, lansarea editiei speciale a parfumului Amethyst, creat de Ralph Lauren, reprezinta al treilea parfum din topul celor mai scumpe arome din 2009. Amethyst este un parfum floral oriental dedicat iubirii, ce imbina note de ambra, santal, iar semnatura olfactiva caracteristica este trandafirul bulgaresc – floare ce simbolizeaza mai bine ca oricare alta dragostea. In plus, sticluta din cristal este in forma de inima, iar capacelul acesteia este din aur de 24 de carate, fiind incununat cu un ametist unic, adus din nordul Braziliei. Se spune ca lucrurile cu adevarat mari vin in ambalaje mici, iar aceasta expresie se potriveste de minune parfumului Amethyst, ce se vinde in sticlute mini de doar 15 ml la pretul de 2.200 de dolari.

Un alt parfum exclusivist ce se gaseste pe piata in 2009 in editie limitata este Colonia – Edizione Murano de la Acqua di Parma. Sticluta parfumului este reinterpretata de catre artistul italian Giorgio Vigna si costa 950 de dolari. In plus, fiecare sticla de parfum a acestei editii limitate este numerotata, existand un numar restrans de persoane ce vor avea acces la una dintre ele.

Sa nu uitam de parfumurile solide, ce se afla si ele printre preferintele femeilor, in special datorita aromei mai delicate decat a unui parfum clasic. Cele mai scumpe cutiute de parfum solid din lume se gasesc in exclusivitate la prestigiosul magazin Harrods din Londra, costa 250 de lire sterline si sunt create de Estee Lauder. Pentru a transforma parfumuri clasice de la Estee Lauder, precum Beautiful sau Beyond Paradise, in parfumuri solide, designerul american Jay Strongwater a creat sase cutiute inedite, in diferite forme – fluture, stup de albine, ponei si chiar drapelul Marii Britanii, toate pictate manual si incrustate cu cristale Swarovski.

Un articol de Raluca Mateescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.