Setari Cookie-uri

Alena Akhmadullina

Peisajul modei e unul dominat de designeri vestici iar aparitiile orientale sunt doar niste pete de culoare. In cautarea influentelor variate lumea modei a inceput sa se deschida insa din ce in ce mai mult spre spatiile marginale sau non-europene. Alena Akhmadullina reprezinta o gura de aer proaspat in acest context aducand cu ea pe podiumurile internationale ceva din spiritualitatea si experienta ruseasca.

A urmat colectia de Haute Couture toamna-iarna 2009 in care designerul rus a ales sa puna accentul pe par. Hainele prezentate pe catwalk aveau atasate suvite de par ce atarnau pe fuste, pantaloni sau chiar jachete ducandu-i pe unii cu gandul catre regatul animalelor, pe altii catre disputele feministe si dezgustand o a treia categorie.

Spre finele anului trecut, pe cand colegii de breasla strangeau cureaua pentru a face fata crizei, Alena Akhmadullina a aratat intregii lumi ca poti sa te bucuri de succes si atunci cand vii dintr-o tara ce se remarca in lumea modei doar prin superbele top-modelele pe care le exporta. Colectia prezentata in cadrul saptamanii modei de la Paris a atras din nou atentia expertilor catre talentul tinerei rusoaice.

Daca de la inceputul crizei financiare marile case de moda au inceput sa inregistreze scaderi ale vanzarilor, brandul Alena Akhmadullina reuseste sa isi mentina clientela printre care se numara buticurile de renume precum Dantone- DAAD din Milano, Espace Mirage din Monaco, Gaia din Los Angeles dar si personalitati rusesti precum Dasha Zhukova, iubita lui Roman Abramovich si Aliona Doletskaya, editor sef Vogue Rusia.

Colectia primavara-vara 2010 e una plina de stil si culoare. Colectia se bazeaza pe cartea lui Janai Lowenstein, The Secrets Inside Copper Mountain, creatoarea inspirandu-si din ea imprimeurile misterioase si fantastice. Imprimeuri reprezentand fete demonice, coarne de berbec, salamandre, creaturi din adancul apelor dar si o flora exotica au acoperit rochiile, pantalonii si tunicile prezentate. Atentia publicului a fost atrasa cu deosebire de cateva piese create dintr-un material asemanator solzilor de peste asortat cu un fel de ‘aripi’ din sifon.

Hainele create de Alena Akhmadullina sunt cu siguranta unice. Scopul declarat al acesteia e sa adapteze vietii de zi cu zi idei neobisnuite si materiale pe masura. Prin urmare colectiile ei pret-a-porter reusesc sa ii atraga pe cei ce vor sa se evidentieze prin hainele pe care le imbraca. Succesul de care s-a bucurat pana acum Akhmadullina pare sa anunte o mai mare vizibilitate in lumea modei a spatiului est european aducand cateva influente noi pe podiumurile internationale.

Foto: www.hepta.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.