Dakota Fanning, starleta in plina devenire

Dakota Fanning, starleta in plina devenire
Kudika
19 Martie 2010

In timp ce, cand ne simtim melodramatice, noi revedem I Am Sam si ne minunam de precocitatea blondinei care o joaca pe fiica lui Sean Penn, micuta Dakota Fanning a crescut, s-a transformat intr-o domnisoara cu pretentii de la look-urile si aparitiile ei in lumina reflectoarelor. Iar cu ocazia premierei noului ei film, The Runaways, a demonstrat un simt al modei impecabil, si mai ales niste instincte bine ascutite in ceea ce priveste impacarea, pe de-o parte, a cerintelor Hollywood-ului care vrea clasa, gust si glamour pe covoarele lui rosii si, pe de alta, a varstei ei prea fragede pentru tinute incarcate de gala.

In timp ce, cand ne simtim melodramatice, noi revedem “I Am Sam” si ne minunam de precocitatea blondinei care o joaca pe fiica lui Sean Penn, micuta Dakota Fanning a crescut, s-a transformat intr-o domnisoara cu pretentii de la look-urile si aparitiile ei in lumina reflectoarelor. Iar cu ocazia premierei noului ei film, “The Runaways”, a demonstrat un simt al modei impecabil, si mai ales niste instincte bine ascutite in ceea ce priveste impacarea, pe de-o parte, a cerintelor Hollywood-ului – care vrea clasa, gust si glamour pe covoarele lui rosii – si, pe de alta, a varstei ei prea fragede pentru tinute incarcate de gala.

Pentru seara de 11, care i-a fost dedicata, ei si co-protagonistei “fugare” Kristen Stewart desigur, in Cinamatograful Cinerama Dome din Los Angeles, Dakota a sosit intr-o rochie mini Valentino, apartinand colectiei de toamna 2009. Impodobita cu paiete argintii care ii plouau pe umeri si broderii pe tivul fustitei evazate, rochia lui Dakota era la limita echilibrului perfect dintre gratie si copilarie. Pantofii Ferragamo erau din piele de piton si culoarea staniolului, accesorii pe masura creatiei lui Valentino.

Dakota s-a nascut in Georgia si n-a petrecut mult timp in scutece sau premergator, caci de la patru ani deja lucra in industria de film. Am admirat-o de mica pentru ochii ei albastri care inspira o limpezime a sufletului reflectata in naturaletea jocului ei actoricesc – Dakota a fost fetita pe care toti eroii din filme vroiau s-o protejeze, asa ca ne-am socat cand a aparut in “Hounddog” intr-un trup de pubera provocatoare si cu un rol pe masura... Insa Elle, sora lui Dakota, are grija sa ii calce pe urme, si sa umple golul pe care trecerea timpului l-a creat in randul copilelor-actor, rapindu-ne-o pe cea mai expresiva dintre fetele Fanning.

Cariera lui Dakota a inceput cu o reclama pentru detergentul Tide, difuzata la nivel national, si apoi a decolat, credibilitatea ei ca actrita crescand exponential cu fiecare rol acceptat. Acum, tocmai ce am vazut-o in pielea unei vampirite din clanul Volturi, in “New Moon” – si vom mai avea parte de o aparitie la fel de glaciala in a treia ecranizare din seria “Twilight” (“Eclipse” – premiera pe 30 iunie). Insa, pana se hotaraste vara sa se instaleze, iata cateva imagini cu Dakota in rolul rockeritei Cherie Currie, care, impreuna cu Joan Jett, colega de trupa, si-a trantit cu putere numele in analele istoriei muzicale:


Realizat de Ioanina

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri