Setari Cookie-uri

Thandie Newton, zeita africana

Nu-i de mirare ca marti (25 mai), cand brand-ul Louis Vuitton isi lansa un nou magazin in Londra, toata floarea cea... vestica a Americii de peste-ocean a fost prezenta. Deschiderea Maison-ului de pe New Bond Street a fost prilej de adunare a socialistelor, fashionistelor si celebritatilor, una mai rapitoare ca cealalta, dar Thandie Newton, si mai ales rochia ei, fidela evenimentului prin numele de pe eticheta desigur, a surclasat multe dintre look-urile din competitie. Era vorba de o creatie LV crem, de culoarea sampaniei, cu anchior in fata si bretele incrucisate pe spate, aleasa din colectia de primavara a anului trecut.

Nu-i de mirare ca marti (25 mai), cand brand-ul Louis Vuitton isi lansa un nou magazin in Londra, toata floarea cea... vestica a Americii de peste-ocean a fost prezenta. Deschiderea Maison-ului de pe New Bond Street a fost prilej de adunare a socialistelor, fashionistelor si celebritatilor, una mai rapitoare ca cealalta, dar Thandie Newton, si mai ales rochia ei, fidela evenimentului prin numele de pe eticheta desigur, a surclasat multe dintre look-urile “din competitie”. Era vorba de o creatie LV crem, de culoarea sampaniei, cu anchior in fata si bretele incrucisate pe spate, aleasa din colectia de primavara a anului trecut.

Rochia lui Thandie parea apretata special pentru un efect sifonat sarmos, ca de crinolina taiata pana mai sus de genunchi, iar detaliile impodobite cu fasii aurii care ii alunecau pe talie intregeau prin cambrare iluzia copilariei jucause continute-n design. Superba negresa purta in mana o poseta fantezista, colturoasa si semanand a cutiuta de bijuterii. Platformele negre din piele intoarsa, se asortau cu parul, coafat razlet si fara prea mult dichis.

Deja ne-am obisnuit sa credem fara a cerceta intr-un metabolism aparte, la turaj maxim, rezervat vedetelor – conform propriilor declaratii emfatice, majoritatea dintre ele sunt firave “de la Mama Natura”, asa ca nu as fi gasit nimic de comentat pe marginea scobitorilor de sustinere scose la rampa de Thandie la aceasta lansare londoneza. Insa Thandie – pe numele ei real “Thandiwe”, insemnand “Cea iubita” intr-una din limbile oficiale vorbite in Zimbabwe, tara de bastina a mamei sale – a recunoscut ca a avut probleme cu mancarea, pana ce sesiunile cu un terapeut au vindecat-o de bulimia capatata in adolescenta.

Desi am fi tentati sa apelam la preconceptiile tipice, aflati ca boala ei nu reflecta pretentiile absurde ale Hollywood-ului, ci ambitia lui Thandie insasi, care odata, demult, aspira la o cariera de balerina si era dispusa sa isi subrezeasca sanatatea, cu de la sine putere, pentru a-si implini visul. Lui Newton marele ecran nu i-a facut cu ochiul decat dupa ce un accident i-a limitat optiunile, lasand-o incapabila sa atinga performanta de dinainte pe ring. Iar pe Thandie nazuinta de a reusi cu brio o caracterizeaza mai presus de orice altceva.

In cinema, domeniu care i-a ocazionat debutul multipremiat in Australia acum aproape 20 de ani (“Flirting”, 1991), Thandie s-a miscat “cu talent”, dar pe-ndelete si fara graba. Astfel, ascensiunea ei la titlul de vedeta Hollywood-iana nu s-a intamplat pana mai tarziu, odata cu premiul BAFTA castigat pentru rolul secundar din “Crash”, filmul oscarizat in 2003.

Realizat de Ioanina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.