Setari Cookie-uri

Sexy si provocator: stilul dandy

In ultimii ani, designerii au inceput sa readuca la viata moda din trecut, gasind surse de inspiratie din vremuri tot mai indepartate. Asadar, in tendintele acestui sezon isi face loc stilul dandy, care a luat nastere in secolul XIX. Inspirat din tinuta masculina, acesta se adreseaza femeilor care isi doresc sa surprinda in permanenta prin vestimentatie, adoptand un stil nobil, elegant si sofisticat.

PARIS - MARCH 10: A model walks the runway during the Hermes Ready to Wear show as part of the Paris Womenswear Fashion Week Fall/Winter 2011 at Halle Freyssinet on March 10, 2010 in Paris, France. (Photo by Francois Durand/Getty Images)

Urmeaza caracteristicile stilului masculin, dar asorteaza si piese vestimentare feminine, pentru un contrast de efect. Renunta la pantaloni in favoarea unei fuste cu talie inalta. In partea de sus opteaza pentru o camasa alba cu guler inalt sau pentru un model mai sexy: o camasa cu decolteu in V si guler supradimensionat care se poate infasura in jurul gatului ca o esarfa; galerie foto aici.

In tinutele casual, mult mai relaxate, poti insera de asemenea elemente din stilul masculin. Asorteaza la rochiile pulover tricotate jachete lungi din piele si cizme inalte cu siret si toc gros. Prinde parul intr-un coc usor neglijant sau intr-o coada de cal si completeaza tinuta cu un machiaj natural. Accesoriile recomandate pentru o asemenea tinuta sunt voluminoase, usor de remarcat. Asadar, opteaza pentru ceasuri masculine, inele cu pietre fantezie sau coliere lungi cu pandantive mari; foto aici.

In materie de accesorii, palariile confera o alura deosebita, originalitate si gratie. Acestea au revenit in forta pe catwalk, fiind intalnite in majoritatea colectiilor toamna-iarna 2010. Se potrivesc foarte bine cu tricotaje, rochii diafane dar si cu paltoane groase de iarna.

Un articol Cristina C.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.