Setari Cookie-uri

The Little Black Dress

Aparuta in urma cu opt decenii, Little Black Dress - pe scurt LBD - ramane cea mai renumita si mai versatila piesa vestimentara conceputa vreodata, garantia absoluta a elegantei si bunului gust...sau altfel spus piesa de rezistenta a tuturor timpurilor si ocaziilor.

Cum asortam Little Black Dress?

Simpla si eleganta, aceasta piesa clasica se asorteaza cu orice accesoriu...sau aproape orice accesoriu, acestea fiind, de fapt, cele care dau nota finala tinutei si care conteaza de multe ori mult mai mult decat ne putem inchipui. Daca accesoriile nu sunt pe masura tinutei, inseamna ca nu stim sa ne punem in valoare personalitatea.

Cateva sugestii...puteti opta pentru:

  • perle sau esarfa pentru un look sic si rafinat;

  • bijuterii mari si colorate sau o pereche de balerini pentru o tinuta casual, de zi;

  • un lantisor discret si o geanta plic pentru o cina romantica sau un eveniment special;

  • o pereche de pantofi cu toc cui pentru o seara provocatoare.

Iar pentru un plus de stralucire si feminitate puteti opta pentru o curea lata, din piele sau lac, in voga in acest sezon.

Cele mai faimoase Little Black Dresses:

Audrey Hepburn, in rolul lui Holly Golightly in “Breakfast at Tiffany's” rezuma cel mai bine idealul Chanel - LBD accesorizata cu perle, amprenta anilor '60.

Betty Boop, un personaj de desen animat inspirat de celebra “It Girl” a anilor '20, Clara Bow, a purtat, initial, tot LBD, insa o data cu inovatia Technocolor, negrul a fost schimbat in rosu.

Wallis Warfield Simpson, Ducesa de Windsor, posesoarea unui numar impresionant de rochite negre, este renumita pentru zicala: “Daca ai gasit o rochita neagra potrivita, atunci nu trebuie sa mai cauti altceva”.

Edith Piaf, simbolul muzicii franceze, a fost supranumita si “vrabiuta neagra”, pentru ca, pe parcursul carierei sale, in toate recitalurile sustinute a imbracat clasica LBD. Motivul? Piaf a vrut ca publicul sa se concentreze asupra interpretarii sale, si nu asupra vestimentatiei.

Un articol de Silvia Nistor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.