Setari Cookie-uri

Cei mai influenti stilisti romani

Sunt oamenii care creeaza idoli in vestimentatie, dicteaza regulile jocului si fac cele mai petinente radiografii ale fenomenului numit MODA. Acestia sunt stilistii vestimentari ale caror critici si sugestii fac putina lumina intr-o piata ce nu s-a conturat si care nu si-a fixat niste directii de mers.

Inspiratia o culege din starile interioare si nu din reviste. Stilista are incredere in generatia tanara si considera ca are o imagine mai „europeana”.

A colaborat cu revista Elle iar in prezent, Laura a deschis impreuna cu Jacqueline Tudor un concept store.

4. Oana Kogalniceanu

Cine nu-si aminteste de senzuala bruneta tunsa 1, imaginea parfumului J de Janine? Fost model de succes, acum apreciat stilist, cu o clientela din showbiz, Oana stie sa fabrice o imagine conforma cu personalitatea si stilul fiecarui artist. Timp de 3 ani a fost stilista Corinei si este responsabila de transformarea stilistica in bine a Andreei Banica.

Oana are in prezent un targ vintage in care putem gasi haine ale unor brand-uri mari la preturi prietenoase.

5. Maurice Munteanu

Colaboreaza cu revusta Elle din 2004 si este de parere ca moda se simte si nu se invata din reviste sau carti de specialitate.

Este un adevarat fan al culorii bluemarin si considera ca cea mai mare greseala pe care o femeie o poate face este sa poarte haine care n-o avantajeaza, doar de dragul modei.

Maurice recomanda Berlin si Londra ca destinatii de shopping (haine deosebite si ieftine), in detrimentul Milano (mult prea comercial).

6. Laura Lazar

A debutat ca stilist al revistelor Joy si Avantaje ca ulterior, dupa studii in Milano, la Instituto di moda Burgo, sa-si lanseze cu succes prima colectie „My Immortal”. Acum se afla la cea de-a doua colectie, „Paint Box”.

Colaboreaza cu revista Cosmpolitan si s-a ocupat cu stiling-ul videoclipului „Prima noapte” –D.J. Project si Giulia.

7. Izabela Coman

Izabela este cunoscuta ca redactor de moda al revistei Elle, ca stilist Prima TV si acum ca director imagine al I.D.Sarrieri si selectioner principal al unui cunoscut concept store.

Izabela a urmat studii de management si marketing in industria modei si de stilism la Paris.

8. Micea Barbulescu

Pentru unii un critic acid, dar in acelasi timp pertinent si cu viziune, Mircea Barbulescu este unul dintre cei mai apreciati stilisti la ora actuala. Colaboreaza constant cu Loredana sau Andra si este unul dintre criticii din juriul emisiunii „Shopping-ul: pasiunea ta” de pe Euforia TV.

Mircea a studiat design-ul in Marea Britanie si ulterior la Cluj, iar acum, la 31 de ani are la activ 12 colectii.

I-am cunoscut (sau revazut) pe cei mai renumiti stilisti romani, a caror imagine, viziune, critica si consiliere ne ajuta sa invatam zilnic cate ceva despre un look actual, adecvat si de bun gust.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.