Setari Cookie-uri

Pericolele tocurilor inalte

Pantofii cu toc arata bine cam pe orice femeie; mai mult decat atat, acestia confera piciorului o alura eleganta. O femeie pe tocuri nu e doar mai inalta ci pare mai subtire si sexi, iar multi spun ca arata mai feminina. Cel putin asa ne invata societatea in care traim. Echilibristica pe tocuri uneori incredibil de inalte atrage privirea celor din jur si ne face sa ne simtim mai increzatoare in fortele proprii. Trist dar adevarat.

O existenta dusa de la inaltimea tocurilor isi spune cuvantul si asupra tendonului lui Ahile, putandu-se ajunge la inflamatii si chiar leziuni. Printre alte afectiuni “ajutate” de tocurile inalte putem sa enumeram varicele si osteoartrita, un tip de artrita in care cartilajul ce protejeaza suprafetele articulare se deterioreaza.

In conditiile acestea e explicabil de ce nu cu mult timp in urma asociatia sindicala din Marea Britanie a propus ca tocurile inalte sa fie scoase din tinuta obligatorie de birou. Unii au vazut acesta lucru drept un pas inainte in lupta pentru egalitatea sexelor, insa motivul principal din spatele unei astfel de propuneri e unul strans legat de sanatate. Dupa cum motiva chiar organizatia respectiva, intentia materializata in propunere este aceea de a le oferi femeilor optiunea unor pantofi mai sanatosi si mai comozi.

Multe femei sunt constiente de pericolele pe care vi le-am prezentat mai sus si totusi continua sa poarte tocuri. Pentru ele, acesta este pretul pe care sunt dispuse sa il plateasca de dragul modei. Expertii sunt ingrijorati de aceasta atasare a femeilor fata de tocuri. Intr-o lume care nu poate scapa de epidemii si de afectiuni care de care mai periculoase si complicate, acestia nu inteleg inconstienta femeilor cand vine vorba de pericolele tocurilor inalte. Daca ne uitam la numarul mare de femei ce nu concep sa mearga in alt tip de incaltaminte decat cea cu toc inalt ajungem sa credem ca acestea dau dependenta.

Nu ne intelege gresit, acest articol nu vrea sa te faca sa iti arunci toti pantofii cu toc la gunoi. Incercam doar sa te convingem sa nu faci din purtatul tocurilor inalte un obicei zilnic.

Pentru femeile dependente de tocuri, expertii dau cateva sfaturi. Pentru a-ti ajuta picioarele sa faca fata tocurilor incerca sa rezervi macar 2 ore pe zi mersului in incaltaminte cu talpa joasa. De asemenea, fa-ti o rutine zilnica de exercitii pentru gambe. Foarte utile in cazul afectiunilor cauzate de tocuri inalte s-au dovedit si talpile cu gel ce pot fi plasate in incaltaminte, deoarece acestea absorb o parte din socul la care este supus piciorul.

Un articol de Ioana I.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.