Setari Cookie-uri

Cum arata Miss Univers cu adevarat?

Poate oare o poza nud a unui supermodel sa ajute femeile din lumea intreaga sa se vada intr-o lumina mai buna? Cat timp nu e retusata astfel incat sa dispara toate defectele raspunsul e 'da', cel putin asta sustine o revista de moda din Australia.

Este destul de dificil pentru public sa se identifice cu un supermodel. O privire aruncata peste poza in discutie ne face sa ne dam seama ca 'defectele' supermodelului sunt atat de mici incat devin aproape invizibile. Oare cate femei obisnuite ar arata la fel intr-o poza neretusata? Prin urmare trebuie sa ne intrebam daca revista isi atinge sau nu scopul declarat si anume promovarea unei imagini de sine sanatoase.

Nu putem ignora totusi ca e de preferat sa avem poze de acest fel decat imagini monstruos retusate in care proportiile corpului uman sunt drastic modificate. Cred ca vorbesc in numele mai multor femei cand zic ca e mai bine sa privim o poza needitata a unui model decat o poza in care soldurile au fost retusate atat de mult incat au ajuns mai mici decat capul, precum in cazul reclamei Ralph Lauren. (vezi aici articolul referitor la acest caz )



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.