Setari Cookie-uri

Femeia papusa in Japonia

Pentru unii e o cultura de nisa, pentru altii o simpla reactie la politicile culturale oficiale, insa pentru un mare grup cultul papusii e un mod de viata. De cativa ani incoace moda papusilor vii a luat avant pe strazile din Tokyo; din ce mai multe tinere apeleaza la ajutoare cosmetice si la haine ce le ajute sa arate ca niste papusi. Aspectul e insotit si de o atitudine pe masura. Tinerele expun o imagine fragila, diafana si supusa.



Fetele fluture, 'Ageha', sunt mult mai extravangte. Au un aer glamour, recurg la machiaje sofisticate si la haine ce le evidentiaza corpul scopul final fiind sa arate cat mai fals amintind de papusile Barbie. "Imi place cand tot ce tine de mine are un aer artificial" declara Kiyomi, o tanara adepta a stilului fluture, pentru NY Times.

Stilul 'Ageha' aminteste de cluburile japoneze in care angajatele femei ii amuza pe clienti flirtand cu ei, aprinzandu-le tigarile, razand la glumele lor etc. Scopul lor e sa fie placute si sa distreze. La o prima privire par a fi un fel de versiune moderna a gheiselor insa nu sunt nici pe departe la fel de educate si talentate deoarece pun accentul pe aspect si atat. Aceeasi tanara sustine ca nu pleaca niciodata de acasa fara pantofii decorati cu boboci de trandafiri, fara parul vopsit blond si suvitele stil rococo si fara pernutele de gel groase puse in sutien pentru a-i mari bustul. Intreaga operatiune ii ia fetei cam 2 ore de munca in fiecare dimineata. In alte cazuri timpul acordat operatiunii poate sa ajunga pana la 4 ore, ne informeaza site-ul AF Mag.

Ca si fetele 'Mori', fetele 'Ageha' au la dispozitie o serie de reviste ce servesc acestui curent de nisa. Ele le invata pe fete cum sa arate ca niste printese din cap pana in picioare. Dupa cum era de asteptat sclipiciul, rozul si strasurile sunt la putere. Vezi cateva imagini aici si aici.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.