Setari Cookie-uri

Nu Dumnezeu a creat Universul! Dar cine?

Faimosul fizician Stephen Hawking isi exprima, raspicat, in noua sa carte, �The Grand Design�, opinia asupra legilor fizicii care stau la baza creatiei Universului, declarand ca Dumnezeu este redundant. Profesorul britanic explica in cartea sa: "Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, Care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare", potrivit dailymail.co.uk.

In ultima vreme profesorul Hawking a aparut destul de des in media. In aprilie acesta a vorbit despre formele de viata inteligenta care exista oriunde in Univers. De asemenea el a declarat ca Pamantul nu este un loc atat de sigur daca ne imaginam ca ar putea fi oricand colonizat de catre "nave masive" care ne-ar secatui de toate resursele pe care le avem. [VIDEO] Cat de periculoasa e intalnirea cu extraterestrii?

La un moment dat, astrofizicianul britanic a declarat ca omenirea trebuie sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani pentru a supravietui. "Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane se afla in spatiu. Va fi si asa destul de dificil sa evitam producerea unei catastrofe pe Terra in urmatorii 100 de ani, fara a mai vorbi despre urmatorul mileniu sau milion de ani", a declarat savantul britanic pentru site-ul Big think, care se descrie ca un "forum mondial care pune in legatura oameni si idei". [VIDEO] Sansa la supravietuire: Colonizarea spatiului!



Autor: Laura Dragulin

Sursa: 9AM

Citește și:

Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.