Setari Cookie-uri

Invata sa citesti rapid

In weekendul 7-8 mai va fi organizat la Bucuresti, Curs de Citire Fotografica (PhotoReading) – www.myphotoreading.ro - sustinut de Connie Larkin, unul din cei trei instructori romani certificati de Learning Strategies.

Comunicat de presa

In weekendul 7-8 mai va fi organizat la Bucuresti, Curs de Citire Fotografica (PhotoReading)www.myphotoreading.ro - sustinut de Connie Larkin, unul din cei trei instructori romani certificati de Learning Strategies. Cursul se desfasoara intre orele 09:00 si 17:00, timp in care participantii invata tehnica de PhotoReading. In acest interval, ei citesc 4 carti si mai multe articole.

Cursul de PhotoReading este un program de citire si invatare accelerat, in care vechea paradigma a cititului este inlocuita cu o noua abordare a materialului scris. Bazele cursului constituie rezultatele cercetarilor din ultimii 30 de ani, in neurostiinta.

Tehnica de PhotoReading poate fi descrisa pe scurt drept un protocol pentru cele doua extraordinare abilitati pe care creierul uman le are:

1) capacitatea imensa de depozitare a mintii subconstiente.
2) un mecansim capabil sa acumuleze informatii la nivel subconstient intr-un ritm extrem de rapid, numit in psihologie „procesorul preconstient”.

Capacitatile creierului sunt majoritatea subconstiente si practic nelimitate.
Iar procesul de acumulare a informatiilor in mod subconstient este mult mai rapid si mai sofisticat decat gandirea si invatarea constienta, controlata, care reprezinta procesul de invatare primit in scoala.

In urma cercetarilor sale realizate in cadrul Laboratorului de Cercetare Cognitiva a Universitatii Tulsa, Dr. Pawel Lewicki a aratat ca informatiile intra in memorie prin canale care sunt independente de constient si implica o organizare mai avansata si mai complexa structural decat ce poate manui gandirea controlata de constient. Procesorul preconstient este responsabil cu administrarea acestor canale. El este implicat in operatii cognitive de nivel inalt precum codarea, interpretarea stimulilor, tragerea concluziilor si declansarea reactiilor emotionale- toate sunt esentiale in actul citirii.

Rezultate

Orice material scris va fi parcurs de 5 pana la 10 ori mai repede, cu un nivel de intelege crescut. De exemplu, participantul va avea abilitatea de a citi o carte pe zi si de a retine mai mult decat prin citirea obisnuita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.