Setari Cookie-uri

Comisia Europeana premiaza cea mai buna poveste despre UE

Cei ce calatoresc sau locuiesc in Europa, dar in alta tara decat cea nativa, se pot confrunta uneori cu dificultati din cele mai diverse.

Autorii celor mai interesante cinci povestiri vor fi invitati la Forumul Pietei Unice de la Cracovia, Polonia, in luna octombrie a acestui an. Cei cinci invitati vor putea, de asemenea, sa participe la realizarea unui film despre aceasta competitie, ce va fi prezentat in cursul conferintei.

Europa nu poate rezolva unele probleme pur si simlu din cauza diferentelor de limba, cultura sau a distantelor. Dar o mai buna cooperare economica, reguli armonizate si bariere reduse partial sunt obiective ce au devenit realitate iar Uniunea Europeana va continua sa lucreze in aceasta directie.

Asa ca daca ati trecut, in afara tarii, prin intamplari neobisnuite, ce v-au cauzat inconveniente importante in viata personala sau in afaceri, Europa spune acum : „Spune-ti-ne povestea voastra!” Desigur, daca ati gasit sprijin de calitate si ati avut succes in ciuda problemelor initiale, sau chiar daca ati avut o experienta transfrontaliera mai lina, si aceasta poate fi castigatoare...

Aceasta competitie a povestirii experientelor personale este organizata de Comisia Europeana, Parlamentul European si viitoarea Presedintie poloneza a Consiliului Europei. Termenul limita pentru postarea povestirilor este 24 iunie 2011, cand juriul va selecta cele cinci povestiri castigatoare.

Iata si cateva posibile subiecte de povestiri, in viziunea organizatorilor:
• Validarea diplomei mele in al stat membru al UE;
• Reglarea asigurarilor sociale atunci cand lucrez peste hotare;
• Obtinerea permisului de rezident in alt stat membru;
• Evitarea „dublei taxari” a veniturilor atunci cand lucrez in alta tara;
• Pornirea unei afaceri in alt stat membru;
• Cumparaturi online din alta tara membra UE.

Vizitati website-ul: www.Tellusyourstory.eu
Pentru informatii suplimentare despre Forumul Pietei Unice, accesati aceasta legatura.
Vizionati videoclipul de promovare a campaniei:



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.