Setari Cookie-uri

Consignatia 7080 - colectie de obiecte si povesti spuse de oameni fascinanti

Din vremurile cand "Ciresarii" si "Toate panzele sus" ne tineau cu sufletul la gura, iar sticla de Pepsi Cola deschidea multe usi, nu doar pofta de distractie, Pepsi Cola lanseaza expozitia “Consignatia 7080”.

Comunicat de presa

Din vremurile cand "Ciresarii" si "Toate panzele sus" ne tineau cu sufletul la gura, iar sticla de Pepsi Cola deschidea multe usi, nu doar pofta de distractie, Pepsi Cola lanseaza expozitia “Consignatia 7080”.

O colectie inedita de obiecte ce poarta amprenta anilor ’70-’80 este expusa incepand de ieri, 7 iulie, ora 19.00, la Gradina Ordinului Arhitectilor din Romania, de pe strada Arthur Verona. Vom revedea radioul la care parintii ascultau Europa Libera, mileurile ce ne impodobeau casele, nelipsita balerina de portelan, discuri cu muzica straina obtinute la targuri ilicite, precum si multe alte obiecte care au facut parte din momentele de bucurie si de distractie din acea perioada.

Obiectele expuse in „Consignatia 7080”, insotite de povesti speciale, apartin unor indragiti artisti, prezentatori TV, critici de film sau persoanelor publice din alte domenii, ce ne-au marcat copilaria si care continua sa ne fascineze si acum.

Cei care trec pe la Gradina OAR vor putea vedea costumatia Oanei Sirbu, de la Festivalul Mamaia ’86, cand a castigat Premiul Tineretii, casetele video cu opera, din colectia personala a Vioricai Bucur, prezentatoarea Galei Desenului Animat, tinute si obiecte ale Irinei Margareta Nistor, patinele cu rotile ale Gianinei Corondan sau discul original Maria Mirabela, cu autografe de la Ion Popescu Gopo, Anda Calugareanu si altii, apartinand actritei Medeea Marinescu, un disc formatia Queen de la scriitorul Radu Paraschivescu – achizitionat dintr-un targ ilicit si multe alte obiecte apartinand unor artisti, scriitori, oameni din presa, prezentatori TV etc.

Invitatia de a expune obiecte vechi si dragi a fost lansata si catre jurnalisti si bloggeri. Cu totii au cautat prin poduri, la parinti, dupa fragmente din distractia de atunci; astfel, expozitia s-a imbogatit cu diafilme, casete audio, oracole, fotografii, carti sau jucarii.

“In cortul de pe plaja, pe langa salamul de Sibiu cu greu achizitionat, de obicei cu o pila si multe cozi, strajuia si un radio Mamaia, pe baterii, la care se asculta ziua Radio Vacanta, iar seara interzisa Europa Libera, dandu-se incet cand se auzea jingle-ul postului, ca sa nu se faca arestari in masa. Acasa, se cumparase special un ditamai aparatul Rossini, cat un televizor cu tub catodic, tot pentru a se urmari cu nesat, cat mai bine, Radio Europa Libera, cu stralucita si incurajatoarea „Actualitate romaneasca”, ori bancurile inegalabile ale lui Mircea Crisan, sau Vocea Americii, care erau, invariabil, bruiate, dar invatasem sa tragem cu urechea, printre franturi si paraieli”, marturiseste Irina Margareta Nistor, vocea incofundabila a filmelor romanesti in povestea unuia dintre obiectele imprumutate Consignatiei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.