Setari Cookie-uri

Lumea are nevoie de stiinta, stiinta are nevoie de femei

Dr. Nicoleta Preda si Dr. Elena Butoi sunt cele doua bursiere nationale ale programului UNESCO - L'Oreal "Pentru femeile din stiinta", editia II - 2011.

Comunicat de presa

Dr. Nicoleta Preda si Dr. Elena Butoi sunt cele doua bursiere nationale ale programului UNESCO - L'Oreal "Pentru femeile din stiinta", editia II - 2011.

Ele au castigat editia de anul acesta primind doua burse de cercetare: prima, pentru o lucrare din domeniul Chimiei (anul 2011 fiind anul International al Chimiei) iar cea de-a doua, pentru o lucrare din domeniul Stiintelor Vietii. Bursele, in valoare de 42.000 de lei (RON) fiecare, le vor ajuta sa deruleze activitati de cercetare in cadrul unei institutii de profil din Romania.

Nicoleta Preda, castigatoare a bursei nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”,
Sectiunea Chimie

Nicoleta Preda a castigat bursa la Sectiunea Chimie cu un proiect care vizeaza obtinerea de noi materiale compozite, cu posibile aplicatii in dezvoltarea de senzori si cataliza. Activitatea de cercetare va fi desfasurata in cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM). La cei 35 de ani, Dr. Nicoleta Preda are peste 40 lucrari publicate in reviste de specialitate.

“Cercetarea stiintifica poate oferi o sansa reala de afirmare profesionala pentru tinerele din Romania. In acest context, bursa nationala UNESCO – L’Oréal reprezinta o oportunitate importanta in dezvoltarea unor noi competente profesionale pentru tinerele care isi desfasoara activitatea in domeniul cercetarii stiintifice”, a declarat Dr. Nicoleta Preda.

Elena Butoi, castigatoare a bursei nationale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din stiinta”
Sectiunea Stiintele Vietii


Proiectul castigator la Sectiunea Stiintele Vietii propus de Elena Butoi analizeaza rolul celulelor si moleculelor inflamatorii in accelerarea aterosclerozei, cauza principala de mortalitate in tarile dezvolate, inclusiv Romania (65%). Rezultatele pot contribui la o abordare inovativa in tratamentul aterosclerozei. Activitatea de cercetare va fi desfasurata in cadrul Institutului de Biologie si Patologie Celulara “Nicolae Simionescu”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.