Setari Cookie-uri

Ziua Lacului Sfanta Ana debuteaza in acest weekend

Duminica, 24 Iunie, are loc editia de debut a festivalului "Ziua Lacului Sfanta Ana", eveniment ce marcheaza o noua etapa in promovarea potentialului turistic al Romaniei.

Comunicat de presa

Duminica, 24 Iunie, are loc editia de debut a festivalului "Ziua Lacului Sfanta Ana", eveniment ce marcheaza o noua etapa in promovarea potentialului turistic al Romaniei. Finantat cu fonduri europene, festivalul readuce traditiile si valorile locale in prim plan, reprezentand o poarta catre dezvoltarea turismului national.

Evenimentele ce se vor desfasura de-a lungul intregii zile parcurg un traseu al culturii locale si aduc in atentia tinerilor valorile muzicale, dansul popular, obiceiurile culinare si sportive, dar si legende si datini stravechi.

Mii de oameni sunt asteptati sa viziteze Lacul Sfanta Ana in acest weekend si sa participe la spectacolele si concursurile pregatite de organizatori. Printre acestea se numara concursuri de gastronomie specifice zonei, concursuri de barci pe lac, concursuri de vaporase teleghidate pentru copii si numere de dans popular. Cultura muzicala locala va fi adusa pe scena de catre formatia de rock popular “Szekler Band”. Incarcatura istorica a locatiei si traditiile sale vor fi transpuse intr-o reprezentare artistica a personajelor si personalitatilor din vremuri stravechi.

Ziua Lacului Sfanta Ana reprezinta un periplu al traditiilor si valorilor locale, ce exploateaza potentialul turistic ridicat al zonei, promovand turismul romanesc si cultura autohtona.

Lacul Sfanta Ana este considerat una dintre cele mai frumoase locatii din Romania, fiind singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, o adevarata atractie turistica pentru iubitorii de natura. Aflat la hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, la o altitudine de 946 m in masivul Ciomatu, lacul Sfanta Ana a fost in permanenta o sursa de traditii si legende, ce oglindesc frumusetea culturii locale.

Organizatorul evenimentului este Fundatia Eco–Hangu, iar proiectul a fost finantat prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Regional 2007–2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.