Setari Cookie-uri

Turismul romanesc celebrat la Ziua Lacului Sfanta Ana

Romani din intreaga tara au sustinut in acest weekend turismul romanesc si au participat la prima editie a evenimentului ce sarbatoreste singurul lac de origine vulcanica din Europa Centrala si de Est, lacul Sfanta Ana.

„Ma bucur ca se organizeaza in sfarsit si la noi astfel de sarbatori! Zona este foarte frumoasa si merita sa fie promovata! Am venit cu sotia si copiii, iar cei mici au fost foarte incantati de vaporasele teleghidate! Noua ne-au placut dansurile populare si gulasul”, a marturisit Alexandru Cojocaru, unul dintre participantii de la Ziua Lacului Sfanta Ana.

Ziua Lacului Sfanta Ana a reprezentat un adevarat pas in exploatarea potentialului turistic al zonei si in promovarea turismului romanesc si al culturii autohtone.

Aflat la hotarul dintre judetele Harghita si Covasna, la o altitudine de 946 m in masivul Ciomatu, lacul Sfanta Ana a fost in permanenta o sursa de traditii si legende, ce oglindesc frumusetea culturii locale.

Organizatorul evenimentului este Fundatia Eco–Hangu, iar proiectul a fost finantat prin fonduri europene, prin intermediul Programului Operational Regional 2007–2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.