Setari Cookie-uri

Seratele Muzeului National de Istorie a Romaniei

Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul sa petreaca o seara aparte pentru a regasi afinitatile culturale dintre Romania si Franta, in cadrul evenimentului muzeal Micul Paris saluta Parisul, ocazionat de celebrarea in luna iulie a Zilei Nationale a Frantei si, de asemenea, a imnului francez La Marseillaise, in data de 30 iulie.

Programul cultural al seratei cuprinde:
- Recital de muzica franceza si romante romanesti sustinut de artistii Maria Raducanu (voce) si Sorin Terinte (pian)
Maria Raducanu este un artist fara precedent, de vreme ce sunetul vocii ei pure nu se aseamana cu nici un altul, desi ea canta melodiile Mariei Tanase, dar si alte cantece din folclorul romanesc, piese din fado-ul portughez si melodii de jale si bucurie, in alte limbi, avand extraordinara capacitate de a canta in diferite dialecte, de a fraza variile graiuri cu maiestria unui poet. Maria Raducanu este un amestec exploziv de folclor romanesc si muzici contemporane (blues, jazz, avant-garde ...).

- Momente de teatru prezentate de trupa Dell’Arte – fragmente din spectacolul de comedie Un lung sir de intamplari din incantatoarea viata a Vivianei de Clechy, zisa si ZIZI
Trupa Dell' Arte a fost infiintata de actorul, regizorul si scenaristul Mihai-Gruia Sandu. Trupa ofera spectacole neconventionale, eliminand barierele dintre arta actorului, arta manuitorului de papusi si marionete, dans, muzica, arte vizuale. Stilul matematic utilizat in relatia miscare scenica – replica si gag-urile in cascada sunt completate de libertatea improvizatiei intr-o formula unica de joc devenita marca Dell’Arte. Punand in practica aceasta formula in spectacolele create, trupa Dell’Arte reuseste sa incante atat criticul rafinat, cat si spectatorul care asista pentru prima data la o reprezentatie teatrala, facilitand astfel dialogul cu institutii din zone culturale din cele mai diverse.

- Recital de muzica etnica si medievala Histoires Nomades sustinut de trupa No’Mads
Un concert-calatorie care poarta auditoriul prin muzica intregii Europe, pornind din Franta si ajungand pana in Estonia, Italia, Irlanda si Romania. Plecand de la piese traditionale din Franta secolelor XV–XVIII, vom descoperi impreuna paralele si legaturi nebanuite cu muzica altor popoare, alaturi de legende si mici istorii ale fiecarei piese interpretate.

- Moment de dans contemporan
In spatiul expozitiei “Lutul, Panza, Culoarea” coregrafele Cristina Lilienfeld, Georgiana Dobre si Stefania Savu vor sustine un moment de dans contemporan.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.