Setari Cookie-uri

Un aspirator cu o cauza nobila

Datul cu aspiratorul iti ofera acum mai multe recompense. Alegand un aspirator din noua gama Electrolux Green nu vei avea doar podele sclipitoare, ci si o lume mai curata - cu fiecare aspirat.

Comunicat de presa

Ajuta-ne sa facem lumea mai curata, in timp ce faci curat in propria ta lume

Datul cu aspiratorul iti ofera acum mai multe recompense. Alegand un aspirator din noua gama Electrolux Green nu vei avea doar podele sclipitoare, ci si o lume mai curata - cu fiecare aspirat. O parte din banii obtinuti din vanzarea aspiratoarelor Electrolux Green vor fi donati organizatiilor Algalita si 5 Gyres, pentru a sustine cercetarile cu privire la efectele plasticului asupra mediului marin si pentru colectarea probelor de deseuri din plastic din oceanele lumii. Parteneriatul reprezinta o continuare a proiectului „Vac from the Sea”, precum si angajamentul Electrolux de a sensibiliza publicul cu privire la problema poluarii cu plastic a oceanelor.

Incepand de luna trecuta, 1,5% din sumele obtinute in Europa in urma vanzarilor de aspiratoare din gama Green, vor ajunge direct la Algalita – una dintre cele mai renumite organizatii de cercetare marina din lume – si la organizatia sa partenera, 5 Gyres. Algalita si 5 Gyres deruleaza multiple proiecte de cercetare prin colectarea unor mostre de apa din oceanele lumii pentru a analiza poluarea cu materiale plastice si efectele negative ale acesteia asupra mediului marin.

Un ocean mai curat, cu fiecare aspirat

Electrolux se dedica in mod constant maximizarii gradului de utilizare a materialelor reciclate in produsele sale. Gama Green de aspiratoare eficiente energetic este conceputa din pana la 70% plastic reciclat. Obiectivul Electrolux este de a atinge un procent de 100%, iar pentru acest lucru, disponibilitatea actuala a unor astfel de materiale de inalta calitate trebuie sa creasca. In mod ironic, in timp ce materialele plastice de calitate sunt dificil de gasit pe tarm, bucati imense de plastic plutesc pe suprafata oceanelor.

Pentru a creste gradul de constientizare cu privire la acest paradox al plasticului, in 2010 Electrolux a initiat proiectul „Vac from the sea” si s-a angajat intr-o misiune de a concepe un numar limitat de aspiratoare-prototip, realizate din deseuri de plastic, colectate din oceanele lumii. Aceste aspiratoare-prototip – „Vacs from the Sea” – au ajuns la milioane de oameni, printr-o acoperire media globala, au primit premii pentru ecologie, si se afla in acest moment intr-un turneu mondial, in care sunt expuse publicului si factorilor de decizie. Acum, consumatorii pot avea un cuvant de spus prin ceva ce deja face parte din viata lor – curatenia casei:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.