Anca Poterasu Gallery duce Romania la Preview Berlin-The Emerging Art Fair 2011!

Anca Poterasu Gallery duce Romania la Preview Berlin-The Emerging Art Fair 2011!

Romania se va afla anul acesta la cea de-a sasea participare la targul de arta Preview Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente artistice din Europa, dedicat promovarii galeriilor si artistilor tineri.

Comunicat de presa

Romania se va afla anul acesta la cea de-a sasea participare la targul de arta Preview Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente artistice din Europa, dedicat promovarii galeriilor si artistilor tineri. Evenimentul va avea loc in perioada 9-11 septembrie, intr-un spatiu neconventional: o hala din fostul aeroport Tempelhof.

Cea care va reprezenta Romania si artistii romani la editia de anul acesta este Anca Poterasu. Pasionata de arta contemporana, aceasta a initiat in 2009 proiectul spatiului alternativ Little Yellow Studio, aducand o nota personala expozitiilor de grup si tematice, a performance-urilor, intalnirilor si discutiilor interactive. In 2011, proiectul a trecut de la stadiul de studio la cel de galerie.

Galeria Anca Poterasu este un spatiu dedicat artei contemporane, care sprijina arta romaneasca contemporana si reprezinta atat artisti consacrati, precum si tineri artisti pe care isi propune sa ii introduca in circuitul artei internationale.

Participarea la Preview Berlin este o mare bucurie pentru mine. Este o concretizare a muncii noastre de pana acum, care incepe sa dea rezultate vizibile. Vom expune pictura, desen si instalatie. Mizam pe doua nume deja consacrate – Zoltan Bela si Adriana Jebeleanu si pe doi artisti tineri: Lea Rasovski si Dan Pintea”, spune Anca Poterasu, curator si manager al Galeriei Anca Poterasu.

Zoltan Bela si Adriana Jebeleanu sunt cei care vor expune pictura.

Zoltan Bela a avut mai multe expozitii in tara si in stainatate, din care amintim “Self Reflecting 30”, la Galeria Point Contemporary Bucuresti (RO), “Bucharest Transition Icons”, la galeria Carini&Donatini (IT), dar si expozitii de grup precum “I Am a Romanian: The Bucharest Tel-Aviv Route” (IL),“Out of Sacred”, Arrezo, Italia sau “The Berlin Wall”, la Galeria Promenade din Vlore (AL).

Adriana Jebeleanu nascuta la Cluj a expus la Galeria de Arta a Muzeului National Brukenthal, Muzeul de Arta din Cluj, Muzeul National de Arta Contemporana(MNAC) Galeria 42 din Mondena, Galeria Binz&Kraemer din Koln (DE), KABE Contemporary din Miami (SUA) si la Anca Poterasu Gallery.

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri