Setari Cookie-uri

Douazeci de scurtmetraje intra in Competitia de Film Romanesc de la Anim'est 2011

Cele mai reusite 20 de scurtmetraje autohtone de animatie ale acestui an concureaza la castigarea Premiului pentru Cel mai Bun Film Romanesc, oferit de Institutul Cultural Roman la Anim'est 2011. O sectiune traditionala si urmarita din programul festivalului, Competitia Nationala este menita sa ofere o imagine de ansamblu asupra filmului de animatie contemporan produs in Romania.




Castigatorul Premiului pentru Cel mai Bun Film Romanesc, oferit de Institutul Cultural Roman, va fi decis de un juriu alcatuit din castigatoarea Competitiei Romanesti de la Anim'est 2010, regizoarea Cecilia Felmeri; animatorul canadian Steven Woloshen si criticul, istoricul de film si animatorul polonez Marcin Gizycki.

Abonamentele (Festival Pass), Biletele de 10 proiectii, dar si Biletele Individuale pentru Galele de Deschidere si Inchidere ale Anim'est 2011 s-au pus in vanzare in reteaua Ticketfan – online, pe site-ul www.ticketfan.ro, dar si in magazinele Flanco din toata tara si Libraria Engleza Anthony Frost din Bucuresti. Pana pe data de 15 septembrie, inclusiv, Festival Pass-ul Anim'est poate fi achizitionat la pretul special de 110 lei. Dupa aceasta data, el va putea fi cumparat cu 130 de lei, urmand ca, din 30 septembrie, el sa poata fi achizitionat numai la pretul de 150 de lei. Pana la aceeasi data, Biletul de 10 proiectii costa 70 de lei.

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Anim'est va avea loc in perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union si Club Control din Bucuresti si in perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima data pentru un eveniment major de film din Romania, Anim'est va organiza o editie speciala, la Chisinau, in Republica Moldova, in perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, membrul al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociatia Este'n'est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ogilvy.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.