Setari Cookie-uri

Festivalul Namaste India, editia a III-a, la Muzeul Satului

Centrul Cultural "Rabindranath Tagore" si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va invita in perioada 30 Septembrie - 02 Octombrie 2011 sa descoperiti una din cele mai fascinante tari ale lumii: India.

Comunicat de presa

Centrul Cultural "Rabindranath Tagore" si Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va invita in perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2011 sa descoperiti una din cele mai fascinante tari ale lumii: India. Cea de a III-a editie a festivalului „Namaste India” va fi dedicata marelui poet Rabindranath Tagore. Supranumit “Sufletul Bengalului” si “Profetul Indiei moderne”, Tagore a fost primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, in anul 1913.

Evenimentul va celebra cei 150 de ani de la nasterea poetului indian prin organizarea unei conferinte: "Rabindranath Tagore: Citizen of His Country and of the Universe". Invitata va fi prof. dr. Uma Dasgupta, la ora actuala cea mai importanta specialista in opera si viata lui Tagore, coordonatoare a seriei „Tagore” la prestigioasa Oxford University Press. Conferinta ofera un portret al lui Rabindranath Tagore, poetul și umanistul. Vom cunoaste familia si societatea bengaleza din anii formarii sale, vom intelege dezvoltarea sa ca poet, autor de povestiri si nuvele, eseist, reformator al educatiei si il vom percepe ca pe una din vocile modernitatii indiene, cu un mesaj universal, valabil chiar si astazi.

Recitalul de poezie va oferi un prilej unic de intalnire cu geniul lui Tagore prin magia cuvintelor izvorate din inima iar expozitia de fotografie va ilustra natura Bengalului de Vest, locul natal al lui Tagore, precum si scene din viata rurala, simboluri ce se regasesc in opera poetului.

Programul mai cuprinde: spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse traditionale si specialitati culinare, proiectii de filme. In plus, prin ateliere interactive vizitatorii vor putea invata arta imbracarii saree-ului, regulile de baza ale dansului clasic si devotional, arta mehndi (decorarea mainilor cu henna) precum si o introducere in limba Sanscrita si limba Hindi.

Aromate ceaiuri traditionale si delicioase specialitati culinare, preparate cu o diversitate uimitoare de mirodenii, vor incununa experienta multisenzoriala a festivalului.

Evenimentul este organizat de catre Centrul Cultural „ Rabindranath Tagore” si Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti si al Departamentului de Cercetari Socio-Umane, Institutul de Istorie “George Baritiu”, Academia Romana, Filiala Cluj Napoca.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.