Setari Cookie-uri

Premiu de 10 000 euro acordat in cadrul eXplore dance festival!

eXplore dance festival #6 - Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival gazduieste anul acesta a patra editie a competitiei Prix Jardin d'Europe, precedentele editii desfasurandu-se la Istanbul (Turcia, 2010), Bruxelles (Belgia, 2009), Viena (Austria, 2008)

Concept si directie artistica: Fanni Futterknecht.
Interpretare si muzica live: Raphael Michon, Fanni Futterknecht

Inarmata cu naivitate si...cu un microfon, personajul lui Fanni Futterknecht reconsidera terenul performativ necesar exteriorizarii afectelor.
Fanni Futterknecht a studiat arte vizuale in Amsterdam la Gerrit Rietveld Academy si la Academia de Arte aplicate din Viena, urmata de studii de master la Rotterdam, la Piet Zwart Institute. Creatia ei a evoluat de la interventii performative in spatii publice la spectacole construite pentru contexte teatrale traditionale.

Luni, 10 octombrie 2011


Ora 19:00 Splendid Isolation (60')
Artist: Valerie Oberleithner (Austria)
Concept si interpretare: Valerie Oberleithner.

"Splendid Isolation" este un solo creat de coregrafa austriaca Valerie Oberleithner, in colaborare cu Jennifer Lacey si Olivier Tirmarche. Splendid Isolation reprezinta dezvoltarea unei practici artistice, impartasita de trei colaboratori, numita "chemarea fantomei"(calling the ghost). Practica artistica a fost dezvoltata cu precadere ca practica performativa, intotdeauna cu scopul de a produce o piesa pentru scena.
Valerie Oberleithnner este coregrafa si dansatoare austriaca. Colaboreaza cu coregrafi si companii din Austria si din strainatate: Superamas, Nature Theater of Oklahoma, Jennifer Lacey, Oleg Soulimenko, Davis Freeman, Branco Potocan, Lisa Hinterreithner, Doris Stelzer, Fanni Futterknecht, etc. Din 2008, Valerie Oberleithner prada cursuri de dans contemporan si „Performance, Presence and Presentation" in contextul programului educational CONdance, Viena.

Citește și:

Ora 21:00 spectacol: MATCH (60')

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika