Setari Cookie-uri

Les Films de Cannes a Bucarest dezvaluie filmul-surpriza: "Once Upon a Time in Anatolia"

Echipa festivalului a tinut sa le ofere spectatorilor sansa de a vedea unul dintre cele mai apreciate filme venite anul acesta dinspre Cannes, un policier cu trimiteri filosofice, o experienta vizuala intensa si memorabila.

Comunicat de presa

Pelicula care a obtinut Marele Premiu la Cannes 2011, "Bir zamanlar Anadolu'da" / "Once Upon a Time in Anatolia", in regia lui Nuri Bilge Ceylan, este filmul-surpriza al celei de-a doua editii Les Films de Cannes a Bucarest. Echipa festivalului a tinut sa le ofere spectatorilor sansa de a vedea unul dintre cele mai apreciate filme venite anul acesta dinspre Cannes, un policier cu trimiteri filosofice, o experienta vizuala intensa si memorabila.

Once Upon A Time In Anatolia

"Once Upon a Time in Anatolia" va avea doua proiectii in festival: marti, 18 octombrie, de la 17.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, si joi, 20 octombrie, de la 22.30, in inchiderea evenimentului, la Cinema Studio.

Filmul completeaza lista de pelicule premiate pe Croazeta pe care Les Films de Cannes a Bucarest le-a adus pe ecranele din Bucuresti. Productia regizorului turc Nuri Bilge Ceylan a obtinut al doilea mare trofeu din palmaresul anual al Cannes-ului, ex aequo cu „Le gamin au vélo” al fratilor Dardenne. Cineastul e unul dintre rasfatatii Cannes-ului, cu mai multe premii in portofoliu: „Uzak” (Marele Premiu la Cannes 2002), „Climates” (Premiul FIPRESCI, Cannes 2006) si „Three Monkeys” (Premiul pentru regie, Cannes 2008).

Citește și:

Publicatia „Screen International” descria „Once Upon a Time in Anatolia”ca fiind „unul dintre cele mai impresionante si mai complexe titluri din competitie”, in timp ce alti critici straini ii gaseau influente din „Politist, adjectiv” si „Aurora”. Un procuror, un comisar de politie si un doctor legist conduc o echipa care incearca sa descopere locul unei crime undeva in vastul podis al Anatoliei. Doi oameni purtati in catuse par sa fi marturisit o crima, insa nici unul nu isi aminteste unde si-au ingropat victima. Extrem de atent la detalii si superb filmat, policier-ul lui Ceylan este o meditatie despre crima, vinovatie, viata si banalitatea mortii.

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.