Setari Cookie-uri

Institutul Cultural Roman, partener al Festivalului National de Teatru

Sectiunea intitulata "Focus" se concentreaza anul acesta asupra personalitatii si creatiei regizorului Andrei Serban, artist de renume international si autor, in ultimii ani, al catorva spectacole inspirate, direct sau indirect, din universul cehovian.

Luni, 31 octombrie 2011, ora 15.00, la sediul Fundatiei Lowendal (P-ta Cantacuzino, nr.1) va fi lansat albumul dedicat personalitatii lui George Lowendal, publicat in doua editii, in limba romana si in limba engleza: George Lowendal, un aristocrat in luminile rampei si George Lowendal, an Aristocrat in the Limelight. Lansarea va fi urmata, la invitatia presedintei Fundatiei Lowendal, Ariadna Avram, de un dialog cu tema George Lowendal si sincronismul formelor europene, la care vor lua parte Ruxandra Garofeanu, presedinta Centrului Cultural Art Society, Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman si George Banu, cunoscut critic de teatru, profesor si eseist.

Lowendal Pictor, grafician, pedagog si maestru al primelor generatii de artisti plastici din Romania postbelica, George baron Lowendal (1897, Sankt-Petersburg – 1964, Bucuresti) a fost si un remarcabil om de teatru. Nascut intr-o familie danezo-rusa cu origini nobiliare, format in Rusia avangardelor artistice, s-a afirmat ca pictor decorator in Bucurestiul anilor ’20, devenind, ulterior, timp de aproape un deceniu, scenograful Teatrului National din Cernauti. Albumul – cel dintai consacrat scenografului – invita la redescoperirea unui artist vizionar, reflectand impactul operei sale nu doar in epoca, ci si in contextul teatrului de astazi. Editia engleza a albumului a fost lansata odata cu vernisajul retrospectivei organizate de Fundatia Lowendal la Institutul Cultural Roman din capitala Republicii Cehe cu prilejul Quadrienalei de Scenografie si Arhitectura Teatrala, Praga, 16–26 iunie 2011.

Detalii: www.fnt.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.