Setari Cookie-uri

Vocile Romaniei in recital la Targoviste: Crizantema de Aur 2011

Organizatorii festivalului au pregatit, pe langa recitalurile concurentilor si momente artistice ale unor mari interpreti romani, de la soprana Felicia Filip la un recital de exceptie al tenorilor Vlad Mirita, Florin Georgescu si al baritonului Iordache Basalic.

Comunicat de presa

Joi, 27 octombrie, va incepe la Targoviste cea de-a 44-a editie a celui mai iubit festival dedicat romantei: Crizantema de Aur. Organizatorii festivalului au pregatit, pe langa recitalurile concurentilor si momente artistice ale unor mari interpreti romani, de la soprana Felicia Filip la un recital de exceptie al tenorilor Vlad Mirita, Florin Georgescu si al baritonului Iordache Basalic. Pe scena editiei de anul acesta va mai urca si Loredana, ce ii va incanta pe spectatori cu show-ul ZARAZA dar si Ramona Badescu ce va sustine un recital de cantonete.

Festivalul se va desfasura pe parcursul a trei seri si va avea loc in sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor din centrul fostei Cetati de Scaun a Tarii Romanesti, in perioada 27 – 29 octombrie. Primele doua seri vor aduce pe scena concurentii de la ambele sectiuni – creatie si interpretare, iar prestatia lor va fi evaluata de catre juriu, a carui presedinta este marea soprana Felicia Filip. Din juriu mai fac parte maestrul Voicu Enachescu (director Tinerimea Romana), tenorul Florin Georgescu, compozitorul Ionel Tudor, compozitorul Ion Bardan, scriitorul Iulian Filip si alte personalitati din lumea radioului si a televiziunii.

Vlad Mirita 4 mari voci pe aceeasi scena: Felicia Filip, Vlad Mirita, Florin Georgescu si Iordache Basalic


Prima seara a festivalului va debuta cu concursul de interpretare si va continua cu sectiunea creatie. In incheiere trei dintre cele mai mari si iubite voci de opera ale Romaniei vor sustine un recital de exceptie. Pe scena vor urca soprana Felicia Filip, targovistenii Florin Georgescu, Vlad Mirita si baritonul Iordache Basalic.

Ramona Badescu Ramona Badescu intr-un recital surpriza in seara de fado, santonete si cantonete


Cea de-a doua seara a festivalului este dedicata genurilor muzicale apropiate romantei: fado, sansoneta si cantonete. Artisti din Italia, Franta, Portugalia si Republica Moldova vor oferi un spectacol de neuitat intr-o impletitura a valorii muzicale internationale. Surpriza serii va fi recitalul sustinut de Ramona Badescu, cunoscuta actrita si prezentatoare TV, ce locuieste in Italia de peste 20 de ani. Aceasta va oferi un spectacol de cantonete, un gen muzical specific Peninsulei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.