Setari Cookie-uri

Festivalul National de Teatru, international

Gandita in primul rand ca un prilej de a evidentia creativitatea unor artisti romani in contexte profesionale straine celor 'de-acasa', sectiunea internationala a FNT 2011 (avand initial in centru triada clasica autor-regizor-actor - Matei Visniec-Andrei Serban-Anamaria Marinca -, descompletata, din pacate, pe parcurs) beneficiaza in continuare de prezente extrem de valoroase.

Comunicat de presa

Mai putin vizitat, anul acesta, de colegii din alte tari ("criza mare, monser!" - Caragiale), dar nu mai putin primitor, Festivalul National de Teatru va aduce in atentia publicului, ca ambasadori ai teatrului european, trei trupe foarte diferite, sosite din spatii culturale la fel de diferite: Ungaria, Franta si Portugalia. Gandita in primul rand ca un prilej de a evidentia creativitatea unor artisti romani in contexte profesionale straine celor 'de-acasa', sectiunea internationala a FNT 2011 (avand initial in centru triada clasica autor-regizor-actor - Matei Visniec-Andrei Serban-Anamaria Marinca -, descompletata, din pacate, pe parcurs) beneficiaza in continuare de prezente extrem de valoroase.
Trei Surori
Programat in deschiderea sectiunii „Focus: Andrei Serban – Cehoviziuni”, spectacolul Trei surori (cu care Andrei Serban si-a facut debutul pe o scena din Ungaria), caracterizat de actorul si regizorul Róbert Alföldi, directorul ansamblului si interpretul rolului Versinin, drept ”fastuos”, va deschide festivalul, vineri, 28 octombrie, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, unde va putea fi vazut si sambata, 29 octombrie. In interpretarea excelentilor actori ai Teatrului National din Budapesta, personajele cehoviene traiesc paroxistic o poveste spusa scenic de Andrei Serban cu ironie si, deopotriva, compasiune.

Povesti calatoare Laureat, anul acesta, cu unul dintre Premiile Europa pentru Noi Realitati Teatrale, cea mai importanta distinctie teatrala continentala, Teatro Meridional din Lisabona propune sambata, 29 octombrie, si duminica, 30 octombrie, la Teatrul Mic, un spectacol emotionant si intens, in care cuvantul rostit se imbina cu muzica si dansul. Sub indrumarea regizorala a lui Miguel Seabra, Carla Galvao si Fernando Mota ne poarta, cu ale lor Povesti calatoare - Capul Verde, intr-o calatorie fascinanta printr-un spatiu geografic si spiritual in acelasi timp exotic si familiar. Selectia textelor si dramaturgia ii apartin Natáliei Luíza.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.