Setari Cookie-uri

Lansare Aquafil Ivatherm

Pornind de la descoperirea revolutionara a aquaporinelor, recompensata cu Premiul Nobel in 2003, conceptul hidratarii in profunzime a pielii se afla la baza formularii noii game Ivatherm AQUAFIL RICH/LIGHT.

Comunicat de presa

Aquafil Pornind de la descoperirea revolutionara a aquaporinelor, recompensata cu Premiul Nobel in 2003, conceptul hidratarii in profunzime a pielii se afla la baza formularii noii game Ivatherm AQUAFIL RICH/LIGHT. Indicata pentru pielea sensibila si deshidratata, gama AQUAFIL contine un ingredient inovator, Aquaphyline, cu efect de hidratare intensa. Pielea devine ferma si elastica, avand un aspect neted si luminos.

Apa este inceputul, natura comuna si principiul vietii, spuneau filosofii antici. Pentru noi, apa inseamna, simplu, viata. Se stie ca organismul uman este format din 70% apa. In interiorul sau, apa circula permanent.

Ea dizolva si transporta substantele asimilate si eliminate, contribuie la reglarea termica a corpului si mentine constanta concentratia in saruri a organismului. Cum circula apa in corpul nostru, cum intra si iese ea din celule au fost intrebari ramase mult timp fara raspuns. O descoperire recenta din domeniul microbiologiei celulare a elucidat misterul si a revolutionat medicina: pe suprafata celulelor din corpul nostru se afla milioane de canale sau pori prin care circula apa. Aceste canale transportatoare de apa au fost denumite „aquaporine”.

Descoperirea aquaporinelor a fost recompensata cu Premiul Nobel pentru Chimie in 2003. O istorie controversata se leaga de acordarea acestui premiu. Prof. Dr Gheorghe Benga de la Universitatea „Iuliu Hatieganu” din Cluj descoperise "aquaporina 1" cu cativa ani inainte, importanta acesteia fiind comparabila cu a descoperirii insulinei sau a virusului HIV.

Academia Regala Suedeza de Stiinta acorda, pe 7 octombrie 2003, Premiul Nobel pentru Chimie celor doi cercetatori americani, jumatate din acesta revenind lui Peter Agre, recompensat pentru descoperirea "proteinei-canal pentru apa", numita mai apoi "aquaporina 1". In mod deliberat, asa cum aveau sa recunoasca ulterior oameni de stiinta si cercetatori renumiti, Comitetul Nobel ar fi ignorat faptul ca descoperitorul "aquaporinei 1" este de fapt profesorul Gheorghe Benga.

Mai mult, cercetatorul roman nu a fost nici macar mentionat in descrierea istorica a descoperirii care insoteste de obicei anuntul premiului. Aceasta nedreptate a bulversat si a starnit atunci numeroase reactii de dezaprobare la adresa Comitetului Nobel din partea lumii stiintifice mondiale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.