Setari Cookie-uri

Crina Popescu, alpinista fenomen, pleaca intr-o noua expeditie

La 14 ani, Crina Popescu a primit titlul de Maestru al Sportului. Ea este prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul Seven Volcanoes, fiind singura alpinista din echipa internationala care a escaladat, pentru prima data, muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica.

Comunicat de presa

Crina Popescu Pe 15 noiembrie alpinista Crina Popescu incepe Expeditia Atacama in care isi propune ca in doar 40 de zile sa urce 5 varfuri, fiecare mai inalt de 6500 m. Aceasta este o premiera pentru ca fiecare varf in sine este un tel. In plus, nici un alt alpinist roman nu a mai realizat o succesiune de ascensiuni de asemenea dificultate. Iar Coco, asa cum ii spun prietenii, are doar 16 ani si a stabilit deja 7 recorduri mondiale de varsta, fiind componenta a Lotului National de Alpinism al Romaniei si membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine. La 14 ani, Crina Popescu a primit titlul de Maestru al Sportului. Ea este prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul Seven Volcanoes, fiind singura alpinista din echipa internationala care a escaladat, pentru prima data, muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica.

Pentru mine, muntele este mediul meu natural, este locul unde ma simt acasa. Tot ce fac eu este din pasiune si din dorinta de a cunoaste muntii planetei si de a ma cunoaste si descoperi pe mine. Vreau sa eu imi depasesc propriile limitele. Pentru mine, fiecare varf pe care il ating este un triumf, asa cum pentru altii triumful poate insemna altceva. Cu totii avem vise, important este sa luptam pentru ele. Cum s-ar spune umf umf pana la triumf!” declara Crina Popescu.

Iar drumul ei catre triumf a inceput la 6 ani cand tatal sau, Ovidiu Popescu, presedintele Clubului Sportiv Montan Altitudine din Rasnov, a luat-o intr-o excursie pe Varful Omu. La 10 ani, a fost in Alpi, unde a descoperit cu adevarat maretia si inaltimea muntilor si unde a urcat pe primul varf de peste 4000 m: Dente del Gigante. Apoi, a mers tot mai sus.

“Mai intai am fost copilul care face lucruri ciudate, la rubrica social, desi eram componenta a Lotului National (fotbalistii sunt performeri si profesionisti de la 10 ani si din divizia judeteana). Apoi, dupa ce am devenit Maestru al Sportului, am promovat la stiri si monden. Dupa trei ani de expeditii si activitate de performanta am ajuns si la rubrica sport a ziarelor, ca reprezentanta a Romaniei. Este asadar o schimbare de perceptie si o dovada ca, pana la urma, lucrurile isi gasesc fagasul” subliniaza alpinista.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.